writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Sarajevo complot - 9

door damm

9


15 maart, zuiden van Servië.

Nu pas begint mijn taak. In het regionaal kantoor Vranje krijg ik een eerste schok. Een paar dagen geleden heeft Bontempi informatica materieel gestuurd om deze nieuwe kantoren in Zuid Servië uit te rusten. Voor mijn afreis uit Sarajevo zijn twee technici hier met de installatie van de uitrusting begonnen, maar bij gebrek aan geschikte meubels, hebben ze noodgedwongen alle computers op de grond gezet. Niet zeer comfortabel voor iemand die zijn rapport moet typen. Duidelijk een gebrek aan coördinatie tussen de logistieke cel in Sarajevo en Bontempi. Hoe heeft hij een installatie kunnen laten uitvoeren zonder er zich eerst van te overtuigen dat de infrastructuur er ook klaar voor was?
Maar ik ontdek nog meer onaanvaardbare toestanden. Na het regionaal kantoor, bezichtig ik ook de kantoren van de veldteams die door het regionaal kantoor beheerd worden. Bij het team Vranje, een paar kilometers verder naar het zuiden, vind ik dezelfde wanorde als in het regionaal kantoor. Daar beschikken ze niet eens over de juiste paswoorden om volledig operationeel te kunnen zijn. Aan de installatie in de verst afgelegen kantoren Bujanovac en Presevo valt niets aan te merken, maar verschillende technische lacunes bewijzen dat de specialisten hun werk niet naar behoren hebben uitgevoerd. Dat is indirect ook Bontempi's verantwoordelijkheid.
Ook het beheer van het materieel, als je dat nog een beheer kan noemen, laat te wensen over. Iedereen gebruikt zijn eigen werkmethode en eigen software. De boekhouding blijkt onvolledig of onjuist waardoor een efficiënte controle ervan een utopie is. Dat verklaart natuurlijk de enorme verspilling die ik al eerder in Sarajevo had vastgesteld. Wat de hardware betreft, ontdek ik alle mogelijk variaties. Uiteenlopende configuraties. Wat ik aantref is puur amateuristisch en ik krijg plots een volledig ander beeld van de EUMM, dat al tien jaar in de Balkan actief is. Zoveel amateurisme heb ik echt niet verwacht en dat ontgoochelt mij diep. Wat is de reden van een dergelijk wanbeheer?
Een ander toeval wil dat ik niet alleen een informaticus maar ook nog een logistieke officier ben en jarenlang ervaring heb opgedaan in logistieke eenheden. Dit helpt me nu enorm bij het beoordelen van de situatie in de informatica afdeling, maar ook in het vaststellen van zwakheden in het logistiek systeem!
Mijn evaluatieverslag van die uitstap naar het zuiden van Servië zal dan ook de basis zijn van doorslaggevende veranderingen in het logistiek beheer.
Dit betekent echter Bontempi's einde maar het begin van een nieuw tijdperk.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .