writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Penseeltrekken van Ensor Buscapé (22 - De Ontdekking van het Goddelijke)

door koyaanisqatsi

Vooraleer ik verder ga met mijn memoires zou ik de lezers met aandrang op het volgende willen wijzen:
Alles van wat zo meteen te lezen valt, dient te worden erkend als ontsproten uit het brein van een jonge knaap van ongeveer dezelfde leeftijd als het personage waarover dit hoofdstuk handelt. Zonder inachtname van dit doorslaggevende feit zou men immers, en met recht (!), kunnen eisen dat de bedenker en verkondiger ervan nergens anders dan achter de tralies hoort. Want inderdaad, spreken over een meisje dat in feite nog aan de poort van de volwassenheid moest aankloppen, op de wijze zoals hieronder gebeurt, kan alleen maar vergeven worden indien de dader zich in dezelfde fase van onschuld bevond.

Esmeralda ging naar binnen, ik vertrok; althans, dat veronderstelde ik. In werkelijkheid stond ik een vingerknip later in een kleine, naar eucalyptus geurende badkamer, aan het voeteinde van een wit, op koperen voeten rustend bad in plaatstaal. Op zich niks wereldschokkends, ware het niet dat het voorwerp van mijn grenzeloze liefde er in had plaatsgenomen, zo naakt als ze ter wereld was gekomen en met haar benen zodanig gespreid dat ik regelrecht in haar oogverblindende, met een donzig driehoekje versierd spleetje kon kijken
Het blootblaadje dat ik thuis, koesterend als een heilig relikwie, onder mijn matras verborgen hield, zag zich in een oogwenk gedevalueerd tot de waarde van een stripalbum voor broekventjes. Wat betekenden de volle borsten en rijpe geslachtsorganen van volwassen vrouwen op papier, wanneer men oog in oog kwam te staan met de nog maar pas ontluikende tepels en genitaliën van zijn muze? Niets! Absoluut niets! Zoals ikzelf, met mijn lichtbehaarde slinger van vlees, bijhorende, stekelige balzak en borstenloze romp, als jong mannetjesbeest tegenover dit goddelijke wezen niks, maar dan ook helemaal niks voorstelde!
Esmeralda draaide de badkraan open, verzette meteen de hendel naar de douchekop en haakte deze van de als de horens van een koe gebogen haak. Even later richtte ze een zoemende waterstraal op haar kleine maar o zo prachtige borsten en zag ik haar lieflijke tepeltjes verdwijnen achter een gordijn van nevel. Ik keek ernaar, sprakeloos, slikkend, en ontroerd tot in het diepste van mijn wezen moest ik bijna huilen om zoveel schoonheid.
Esmeralda stuurde de sproeier naar haar onderbuik; dikke druppels begonnen van haar rondingen te glijden als dauw van frisse bloemblaadjes. Toen spreidde ze, met behulp van een wijs- en middenvinger, haar gleufje open en zette ze, zonder een kik te geven, de waterstraal op de gapende monding van wonderbaarlijk roos vlees.
Sinds mijn eerste ontmoeting met Esmeralda had mijn geest om de haverklap het bezoek gekregen van prikkelende fantasieën. Maar nu de fee zich in al haar magistrale schoonheid letterlijk aan me blootgaf, bleef zelfs de kleinste erotische stimulans achterwege. Geen haar op mijn hoofd was bereid mijn godin te bezoedelen met het zaad van mijn verbeelding, geen vonk van erotische passie ontsnapte aan mijn gedachten. Verliefdheid, aanbidding, verafgoding, hadden van mij een eunuch in het kwadraat gemaakt.
Mijn droomprinses begon met cirkelende bewegingen van de sproeikop haar hele lichaam te besprenkelen. Even later verzette ze de hendel terug naar de badkraan en hing ze de sproeikop weg. Toen kwam ze overeind en pakte ze een washandje en een flesje badschuim van een klein schap dat boven het andere eind van het bad aan de muur was bevestigd. Alsof ze een handschoen aantrok, liet ze haar rechterhand in het washandje glijden. Vervolgens liet ze een deel van de inhoud van het flesje badschuim in het washandje lopen. Ik keek ernaar als betoverd en genoot met volle teugen van haar handelingen, alsof ze de enige persoon ter wereld was die zo'n spontaniteit aan de dag kon leggen.
Terwijl het water roffelend langs de badkraan in het bad bleef lopen, begon Esmeralda zich in te zepen. Ze liet het washandje lichte, schuimende strepen over haar lichaam trekken, waardoor ze me deed denken aan een kunstenares die met grootse eenvoud haar inspiratie op een stuk canvas botvierde.
En al die tijd was ik daar, waren mijn ogen daar, en registreerden mijn hersens de glorie van het door mannen meest begeerde vrouwelijke naakt; namelijk dat van een jonge maagd.
Het schuim dat zich verder en dikker over Esmeralda's lichaam had verspreid, begon als smeltend ijs naar beneden te glijden en liet een opwindende, olieachtige glans op haar caramelkleurige huid achter.
Mijn hoofd begon te tollen, het bloed steeg naar mijn hoofd, ik kreeg het vreselijk warm en mijn hart, dat sinds ik in de badkamer was, leek te hebben stilgestaan, begon nu alarmerend fel te bonzen. Ik geraakte in paniek, vreesde het bewustzijn te verliezen en daardoor -om een onverklaarbare reden- mijn aanwezigheid te zullen verraden, maar stond als aan de grond genageld. Esmeralda keek in mijn richting, zag godzijdank dwars door me heen, en draaide zich, zonder dat er enige aanleiding toe was, om. Op dat ogenblik gleed het washandje van haar hand, het bad in. Toen ze zich voorover boog om het terug uit het water te pakken en haar kontje zich met alles wat zich daar tussen aan intieme delen bevond, aan me openbaarde, slaakte ik halverwege mijn keel een gil en klapten mijn ogen dicht.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  niet alleen de ontdekking van het goddelijke, ook een goddelijk schrijven dat gelukkig zichtbaar is.

  hoe gaat dit aflopen?

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: goeie vraag!

  xx
 • Mephistopheles
  Verbaast me echt dat zo weinig mensen dit lezen. Geweldig stuk.
  Grts.
  koyaanisqatsi: thnks
 • Vansion
  goddelijk indeed!
  (eerste § heeft me wél doen schateren!)


  koyaanisqatsi: twee keer raak dus! jiehaa!
  xx
 • aquaangel
  meesterlijk geschreven

  (petje af)
  koyaanisqatsi: mooi petje trouwens... xxx
 • Magdalena
  Zo mooi en teder, op een bepaalde manier zo respectvol schrijven over lustgevoelens... ik ben serieus onder de indruk!
  koyaanisqatsi: bloos...
 • Wee
  Zó schrijven, dat kan alleen jij (en dat méén ik!).
  x
  koyaanisqatsi: Tja, en helaas lezen maar weinigen zoals jij. ;-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .