writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pilou-Filou

door doortje

Op een mooi stuk land omringd door wateren in een groot en bijzonder huis woonden de broertjes Pi-Lou Filou. Ze waren allebei geboren in de tiende maand van het jaar, oktober. Met één jaar verschil was Lou de oudste en Pi de jongste. Mama en papa werken veel en graag en zijn daarom vaak van huis weg. Op een dag kozen ze ervoor om hun schatten van jongens toe te vertrouwen aan een nanny. Mama belde de krant en plaatste een kadertje met tekst erin. ' Wij zijn op zoek naar een lieve oppas voor ons twee kindjes '. En wat toen gebeurde is hééééééééél speciaal en zal altijd speciaal blijven. Doortje werd de nanny van Pilou-Filou.

Een nanny bleek al snel de juiste oplossing te zijn voor de mama, papa en de kindjes. Kennen jullie een nanny? Dat is een dame die ervoor zorgt dat de kinderen zoveel mogelijk thuis kunnen blijven in hun vertrouwde nestje. Zo gezegd en gedaan, op de laatste dag van een meimaand leerden Pi-Lou-Filou, hun Doortje nader kennen. Voor Doortje kon die dag niet meer stuk want het leek wel een wonder, zo bijzonder was de ontmoeting met Pilou-Filou. Doortje was meteen door het dolle heen want de lieflijkheid van die twee schatten was totaal onverwacht haar leven binnengekomen. Met weinig woorden verliep hun eerste ontmoeting want geen van beide broertjes kon al praten. In het mooie land omringd door wateren waren Pi en Lou nog niet zo lang geleden geboren. Pi was nog een echte baby en Lou ontdekte zopas de magie van zijn klankenspel.
Op die laatste dag van de meimaand is het ook de verjaardag van Doortje. Doortje werd op die dag zevenveertig jaar! O wat een hoge leeftijd zou je zeggen maar Doortje voelde zich nog steeds als een kind, maar dan een groot! Hihihihihhi. En ze kon zich die dag en dit jaar geen mooier cadeau wensen dan nanny worden van de twee broertjes. Zo fier als een gieter voelde ze zich terwijl ze voor het eerst met hen aan tafel zat Terwijl ze hun tussendoortje aten kon Doortje bijna niet ademen uit angst het voor haar zo bijzonder tafereel van die twee schatten te verstoren. Pi en Lou keken elkaar aan alsof er héél wat te gebeuren stond met die vreemde dame bij hen aan tafel.


De mama van Pi en Lou vertelde aan Doortje wat haar allemaal te doen stond als ze besloot om nanny te worden van haar kinderen. "Ik beschouw je als hun tweede moeder"zei ze. Doortje voelde hoe haar hart groeide bij de gedachte aan de mooie taak in het mooie land omringd door wateren.
Dag na dag was hun samenzijn een feest. Doortje was soms héél moe maar gelukkig om haar samen-zijn met Pi-Lou Filou.

Met haar geheel eigen blik op het leven maakt hun nanny Doortje met Pi-Lou Filou van alles mee. En weet je de nanny en Pi-Lou Filou weten alles, zien alles en horen alles. Eén blik naar elkaar en hun samenhorigheid staat weer wat vaster dan tevoren.
Met hun Nanny hebben Pi-Lou Filou ook vaak de slapstick. Weten jullie wat dit is? Lachen tot je erbij valt en blijven lachen, rollen over de grond en haast misselijk worden omdat je niet mee bijkomt.

De vele avonturen die Pi-Lou Filou met hun Doortje beleefden zijn als een mooie droom waarvan we niet willen dat hij ophoudt. Maar op een dag gebeurde iets héél pijnlijk en vanaf dan duurde het nog lang voor Pilou-Filou en hun Doortje terug blij en vrolijk lachend samen waren.

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Ik vind 47 niet zo gek oud hoor ;-)

  Weer heel graag gelezen.

  Wat een ramp die wedstrijd!

  Greta xx
  doortje: Thks ondertussen 51 geworden hihhihihi thks. Ding voorlopig niet mee aan de wedstrijd, eerste even terug aarden op dit stekje! Doortje.
 • DeKoeneRidder
  Van genoten!!!!

  XXX DKR
  doortje: thks Doortje.
 • lin
  het lijkt me het begin van een vervolgverhaal. Laat maar komen zou ik zeggen. Je schrijft onderhoudend. Gr, lin
  doortje: Dank je dat is inderdaad zo, begin van een vervolghaal. Laat nog van mij horen. Doortje.
 • otiske
  Heel beeldend geschreven en het leest heel leuk.
  Graag gelezen, groetjes.
  doortje: Dank je is bedoeld voor kids he, dus beeldend is wel belangrijk volgens mij, Doortje.
 • aquaangel
  leuk!
  doortje: Halloo Aquaangel, ken je nog van vroeger in de periode met Geertje. Thks Doortje.
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .