writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De hardwerkende Belg.

door verf

In de meeste verhalen over drugs zijn de verkopers, geen blanken. Eigenaardig. misschien dan het volgende "verhaal "
Een kleine middenstander, u weet wel die van "normen en waarden" erft een kleine een schoenenwinkel in het centrum van Antwerpen. De kleine middenstander beseft dat er geen geld meer te verdienen valt met de verkoop van schoenen. Hij beseft nog iets. Veel van zijn vrienden, gebruiken een wit poeder die ze in hun neus stopen. Coca. Een van de voordelen van de schoenwinkel. Hij moet zeer regelmatig naar het buitenland om nieuwe collecties te kopen. Hij rijdt al jaren over de Europese grenzen, hij kent bijna de grens ambtenaren persoonlijk. Hij wordt nooit aan de grens tegengehouden. Als hij wordt tegengehouden dan is het omdat er een nieuwe ambtenaar aan de grens staat. Hij heeft altijd wel een geschenk bij. Hij wordt altijd zeer vriendelijk uitgewuifd. Ziet u het een brave propere vriendelijke man. De ideale schoonzoon. Hij woont niet meer in Antwerpen al jaren niet meer. In de tijd dat duizenden, bruin, armen, creatieveling, worden gefolterd in de Belgische gevangenissen. Vele gevangenen pleegden zelfmoord.Wegens de verkoop van wat wiet.
Heeft hij genoeg centen verdiend om nu in een paradijselijk strand de man van "normen en waarden " uit te hangen . Hij rookt zelfs geen TOEBAK meer.

 

feedback van andere lezers

  • Evelyntjun
    Best wel goedetekst!
    Graag gelezen!

    Liefs
    Evelyn
    verf: NON-FICTIE

    GR......ED
  • Vansion
    Ik heb je wiet episodes gevolgd natuurlijk. Wat dacht je. Maar ze leken me wat teveel op preken. Niks op tegen natuurlijk, maar het helpt niks. Natuurlijk moet je nooit zwijgen. Schreeuwen is de boodschap.

    Hier roep je anders. Je pakt ons mee in een concrete levensloop. Dat gaat erin als zoete spacecake en smaakt naar nog. Ik denk dat je zo meer effect krijgt. En daar supporter ik voor, natuurlijk. En ook en nog meer voor je fotoKunst!



    verf: NON-FICTIE

    GR......ED
    ik dacht ik zet de argumenten nog eens op een rijtje
  • DeKoeneRidder
    Ik ben het eens met iemand eens. Vansion je hebt gelijk!

    Gr. DKR
    verf: NON-FICTIE

    GR......ED
  • sproet
    sterk stukje om bepaalde corrupte zaken naar voor te brengen.

    ik denk dat het COKE hoeft te zijn ipv Coca.

    liefs, trees
    verf: NON-FICTIE

    GR......ED
  • otiske
    Dit is een goed werkje, sterk in de verf gezet ;-)
    Knap geschreven, groetjes en graag gelezen.
    verf: NON-FICTIE

    GR......ED
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .