writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

skepp.be

door verf

In een boek geschreven door Rachid Mimouni (1945- 1995) « De la barbarie en général et de l'intégrisme en particulier » (1992) beschrijft hij hoe in een Algerijns ziekenhuis dokters, die jarenlang het menselijke lichaam hebben bestudeerd, worden vervangen door baardmannen die hun enige informatie over het menselijk lichaam haalden uit hun enige boek. Waar volgens hen alle antwoorden in staan.

1960
Ik was 8 jaar oud toen een longziekte mij in het ziekenhuis deed belanden. Na 6 maand werd ik gezond verklaard.
Daardoor kon ik iedere zomer mijn vakantie doorbrengen in een sanatorium.
1962
Het sanatorium waar ik verbleef was gelegen aan de zee, 'zon en zee' was de naam. De tent werd gerund door nonnen.
Die nonnen hadden een zeer eigenaardig idee over de hoeveelheid water men mocht drinken, volgens hun bijgeloof zo weinig mogelijk. Kunt u het zich eventjes voorstellen veel zon, en een zeer zoute zee. De meest bezochte plaats was het kraantjeswater in de W.C. die diende om emmers te vullen waarmee gekuist werd. Het moest stiekem gebeuren, want sommige nonnen waren sadisten. Een van hun folter technieken ging als volg. Ze staken hun duim in een kindermond en met hun vingernagel zetten ze druk op de wang van een kind, tot bloedens toe. Angst regeerde.
Na 3 maanden verblijf werd ik ziek. Geelzucht.
De officiële westerse geneeskunde had net mijn leven gered. Een paar achterlijke religieuzen pakten het bijna weg.


De vrouw van de enige kabouter die in de Amsterdamse gemeenteraad zetelde. Had niet, een zo grote vertouwen in de westerse geneeskunde. Toen ze kanker had stelde ze meer vertrouwen in een kwakzalver uit de alternatieve 'geneeskunde'. Ze ging dood aan een kanker die door de westerse geneeskunde genezen kon worden.


Chinezen die geld genoeg hebben keren zich massaal af van hun kwakzalvers, die in acupunctuur, en homeopathie geloven. Ze laten zich verzorgen door westers geschoolde artsen.

www.skepp.be Is een site waar al die bedriegers in hun hemd worden gezet.


 

feedback van andere lezers

  • otiske
    Ai, ai Verf. Ik vind dit een beetje een zielig verhaal hoor.
    De opstelling is goed hoor daar niks van, maar de aanvallen die je uit zijn echt triest. Ik ben in 1998 genezen van een halzijdige verlamming waar de westerse geneeskunde niks aan kon doen. Na die diagnose raadpleegde ik een homeopathe. Na enkele dagen was ik genezen, zonder verdere gevolgen. Een kennis van ons kreeg van de westerse geneeskunde nog zes maanden, de kanker die ze had was met niets te bestrijden. Na een ernstige behandeling van een alternatieve arts (kwakzalver zoals jij die noemt) leefde ze nog 9 jaar pijnloos en gelukkig.
    Werp niet zo vlug die steen. Ik ben er zeker van dat de westerse geneeskunde heel erg goed is, maar ik ben er even zeker van dat accupunctuur, homeopathie, fytotherapie, reflexologie en noem maar op even goed zijn.
    Alleen zou het één het ander niet mogen uitsluiten.
    Volgens mij moet je die kleppen van je ogen wegnemen en minder vlug een oordeel vellen.
    Hiermee wil ik je niet aanvallen, alleen vragen om ook anderen niet zo snel aan te vallen.
    Heel veel positieve groetjes.
    verf: en ik was bijna dood
    gr...ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .