writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mijn PRUTTELKARETJE.

door verf

Daar stond ik naast mijn PRUTTELKARETJE met mijn handen gespreid lopende over een LIJN. Er werd ook een speeksel test afgenomen, die eigenaardig genoeg negatief was. De nogal knappe vriendelijke man, die mij die handelingen deed ondergaan, zei dat ik de speeksel test mocht weigeren, maar dan moest ik een boete betalen van 300 Euro onmiddellijk op te hoesten. Dat schijnt wonderwel enige tijd geleden in een nieuwe wet te staan. Mijn ROMMELBAKJE werd minutieus geïnspecteerd en ze hadden prijs. Een of ander ringetje aan mijn trekhaak bleek er niet te aan te hangen. Er stonden zeker tien voertuigen met een massa personeel. Ondertussen leek het alsof diegene die gecontroleerd werden tot de klasse PRUTTEL-ROMMEL-KARRETJE behoorden. De bitse merken die ik hier niet wil noemen, zij kunnen daar ook niks aan doen, werden wonderlijk gespaard. Alleen als die bitse karren bereden werden door de types die wonderwel op OBAMA leken, werden ze vriendelijk maar kordaat naar de LIJN geleid. Bij de PRUTTELKARETJES ontsprongen de gemanicuurde koppeltjes de dans. Als er wonderwel toch een van de bitse en gecoiffeerde types omgeleid werd naar de LIJN dan volstond een simpele inspectie van het paspoort. Bij mij duurde het drie kwartier voor ze het niet aanwezige, maar tot de wettelijke inhoud behorende van een wagen, ringetje vonden. Er werd een lijvig dossier opgemaakt en ik kreeg mijn vrijheid terug na de stellige verwittiging dat mij een paar dagen later moest melden, of er zou met mij iets verschrikkelijk gebeuren. Ik kroop nog net niet in een knieling om vergiffenis te vragen want het was een zeer knappe man. Ik deed het niet, wat wie weet wat er dan met mij zou gebeuren. Dus ik kroop in mijn PRUTTELKARRETJE en zette mijn weg voort. Samen met een stapel papieren. Daar stonden ze de mooie krachtige zonen, tegenwoordig dochters ook, van ons prachtige ras. Dertig stuks. Buikjes waren er niet, gestaalde gespierde, afgetrainde lijven in hun nieuwe uniformpjes leken ze wel erg S.G.1.
Enkele kilometers verder ging ik een buurtwinkel binnen en daar was grote beroering, de dag ervoor was om vier uur in de namiddag met een enorme snelheid een wagen waargenomen die in een open koffer een groot plasmascherm vervoerde. De toch wat ongeruste aanwezigen hadden de politie gebeld. Een vriendelijke man aan de andere kant van de lijn zei dat er een gemeenschappelijke actie bezig was. Tegen van alles, drugs, inbrekers, accijnzen, schoolverlaters, milieuovertredingen, onbetaalde verzekeringen, geen keuringsbureau bewijs, hormonenhandel. Het zou wat duren voor er een agent zich vrij kon maken. Al de plaatselijke agenten warren opgevorderd.
Ik had ze gezien, Stargate 1, schoon mannen.
Toen het verhaal was verteld begon een man met een buikje en met rotte tanden, hij leek wat op mij, te roepen dat iedereen voor een partij moest stemmen die ik hier liever niet noem en dat het allemaal de schuld was van Miet Smet. Een andere aanwezige deelde mij stiekem mee dat ze al die nummerplaten van auto's opschreef waar in die rare gasten zaten. Zeker die van over de grens, want wat had dat janhagel hier te zoeken. Toen ik zei dat in landen me een doodstraf meer misdaden gebeurden dan in de landen zonder twijfelden ze duidelijk niet alleen aan mijn woorden maar ook aan mijn verstand.
Toen ik thuis kwam snakte ik naar een joint
Zou dan toch waar zijn. Is de Stargate waar, zullen we straks overweldigd worden door buitenaardse rassen.
De WLONKIES.
De PLONKIES;
De WOELA-GOELA-WOEPS;
En nog vele andere.



°-)word vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • yellow
    knap neergezet al weet ik niet of die joint altijd helpt,
    groetjes,
    Marc
    verf: altijd
    gr...ed
  • drebddronefish
    Negatief speeksel tiens. Ik heb daar ook wel eens last van. Vooral na een gangbang met Miet Smet of na een Orwelliaanse maaltijd 'Brilsmurf op grootmoeders wijze':-)

    groetjes manu
    verf: hi hi brilsmurf
    gr
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .