writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Godverdomse leugens van een achterlijke ruale samenleving.

door verf

Mijn broertje en ik.

Mijn liefste broertje was 7 jaar jonger. Toen ik na een jaar legerdienst uitstapte in de grootte stad en het platteland vaarwel zei. Toen was er grootte beroering want de grootte stad dat is toch des duivels. Daar gebeuren voor een plattelander de meest onnoembare dingen. Dingen die tuisen die vreedzame patatboeren niet gebeuren. Wisten ze veel. Net voor mijn vertrek was er door de grotere toegankelijkheid al een begin gemaakt met de aanvoer van voor de plattelanders onbekende drugs.

7 jaar later werd mijn broertje 18 jaar. En tot mijn grootte schrik begon hij heroïne lekker te vinden samen met zijn vriendin was hij al duchtig aan het experimenteren maar met heroïne kan niet experimenteerde worden de verslaving is direct. Wisten die plattelanders veel, in de grootte stad daar gebeuren die duivelse dingen. Ik wist het wel en haalde mijn liefste broertje naar de grootte stad. Wat die plattelanders des duivels vonden. Want ik zou mijn broer de hel injagen. Dat er in die dorpen meer heroïne te krijgen was dan in die duivelse grootte stad dat wisten of wilde de plattelanders niet weten.

En ik slaagde erin mijn liefste broertje had in de grootte stad geen behoefte meer in heroïne, er was zoveel te zien en te doen en te beleven. Het eerste jaar na zijn komst stichten we samen een bedrijfje, veel werk en het lukte. Het tweede jaar begon mijn broertje een eigen klein bedrijfje.

En toen gebeurde de ramp het bedrijfje van mijn broer ging over kop.

En toen zagen de plattelanders hun kans. Als mijn broertje huwde met zijn plattelands vriendin. Die ondertussen helemaal bedreven was in het gebruik van heroïne, maar dat wisten de plattelanders niet want de duivel woont in de stad.

Al hij huwde dan kreeg het koppel, 300 000 BF, een ingericht huis, en een auto. Mijn broertje lachte trok terug naar het platteland . En consumeerde in zijn ingericht huis, rijdend met de auto in twee maand tijd het geld op. Want heroïne verslaving is niet goedkoop. Jaren ging alles goed de heroïne die toen al op iedere plattelandse straathoek te krijgen was werd duchtig geconsumeert. Maar dat wisten die plattelanders niet. De duivel woont toch in de stad. Tot er opeens barsten verschenen. Naast de heroïne was mijn liefste broer voorstander van het vrije huwelijk en alles ging goed tot zijn vrouw opeens ook voorstander werd. De relatie die al van in den beginne een relatie was die gebaseerd was op heroïne werd nog minder een relatie. Werk was er niet dus geen geld dus minder heroïne. Toen na enkele jaren waren er opeens onbetaalde rekeningen. Huur die niet meer betaald werden. Opeens was er de frustratie de wanhoop de haat. De platelanders wezen met hun vinger naar mij wat had ik, zijn grootte broer, hem in die grootte duivelse stad slechte dingen geleerd. En ik stond machteloos want ik was de duivel. Mijn liefste broertje begon opeens zijn vrouw en haar nieuwe vriend te stalken nog voor het woord algemeen bekend werd . Mijn liefste broer schiep een duivels genot erin om met veel lawaai veel geschreeuw liefst nachts de woonst van zijn vrouw binnen te dringen. Want hij wist ze kon geen kant op politie inschakelen kon niet want iedereen zat aan de heroïne. Uit wraak wilde hij niet scheiden toen scheiden door de conservatieve idiooten bijna onmogelijk werd gemaakt een onderlinge toestemming dat wilde hij niet een middel om zijn vrouw te tergen. Hij perste het liefst het bloed van onder haar nagels. Uit haat. Tot na 22 jaar de nieuwe vriend van zijn vrouw het te bar werd.In Oostende kreeg mijn broer een slag viel op een steen en na 22 jaar zwaar druggebruik was hij zo verzwakt dat hij in coma raakte en na een week stierf. Met die 22 jaar zwaar druggebruik werd in de koningin der badsteden geen rekening gehouden slecht voor het tourisme. Drugs in dat platteland toch niet Daarom werd een marginaal opeens tot een moordenaar veroordeeld.

 

feedback van andere lezers

  • DeKoeneRidder
    Fuck hey Paint,

    Dit hakt er wel ff in en gevallen als deze zijn mij zijdelings bekend.
    Ik heb bijna alles geprobeerd maar opeens kwan de dag dat Herman Brood zong: "DOPE SUCKS" en ik ben gestopt, lang geleden!!!!!!!!!

    Gr. DKR

    verf: spijtig genoeg NON-FICTIE
    duizenden zitten in die verschrikkelijke toestand
    ze zwijgen
    GR......ED
  • sproet
    ik ben hier even stil van en ik snap wat je bedoelt. het gebeurt denkt men ver van mijn bed, maar in realiteit...

    zeer goed gebracht!

    liefs, trees
    verf: spijtig genoeg NON-FICTIE
    duizenden zitten in die verschrikkelijke toestand
    ze zwijgen
    GR......ED
  • otiske
    Ja watte, straf verhaal hier.
    Knap geschreven en goed overgebracht.
    graag gelezen, groetjes.
    verf: spijtig genoeg NON-FICTIE
    duizenden zitten in die verschrikkelijke toestand
    ze zwijgen
    GR......ED
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .