writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

biografie van een virus (deel 11: Dies Irae)

door Vansion

Ze zong. Ze zong het Dies Irae. Luid en vol van heerlijke huiver:
"Als dan de rechter zetelen zal,
zal al wat verborgen is aan het licht komen,
niets zal ongewroken blijven."

donderdag 26 april 2007 05:15

Pas op, messenwerper, al mijn gladde, jonge spieren spannen zich op! Want u maakt Munshi boos! U hebt goed pochen dat u anders bent: u verschilt geen haar van de anderen! Ik hoor niets anders uit uw mond gutsen dan padden en slangen van weerzin. Vergeet nooit dat Munshi het wapen bezit dat sterker is dan messen, zelfs sterker dan woorden. Niemand kan mij iets maken. Niemand heeft vat op mij.

Niet de man die mij ontvoerde, heeft mij gekwetst. Ik lijd niet aan het wrattenvirus. Het zijn die verdomde fabeltjes tussen de oren van zedenprekers en kwezels die mij gekwetst hebben. Zij hebben mijn onschuld gestolen en dat vergeef ik hun nooit.

Ja, ik weet wat ik kan aanrichten door te pronken met mijn mooie lijfje. Ja, ik weet dat elke gezonde man voor mij knielt. Dat gebeurd is wat gebeurd is, was misschien onvermijdelijk. Maar ik ben ondertussen gestraft voor wat ik niet heb gedaan. En als het erop aankomt, zal ik ooit de straf die ik ruimschoots uitgezeten heb verdienen. Dat heet dan wraak.

De vrouw van de slangenbezweerder heeft me geleerd dat niemand verplicht is het lot te dragen dat anderen hem of haar opleggen. Zij heeft mij de stroming doen voelen die onder het bedrieglijke oppervlak van goed en kwaad welt. In haar ogen is er geen schuld, enkel plicht. De plicht om een ander de vervulling te schenken die God ons niet gunt. Ik zal uw diepste verlangen vervullen. En ik zal bevrijd worden.

Maar eerst zul u uw achterdocht moeten opgeven. Mijn roekeloosheid is de sleutel. Waarop wacht u om mij al uw kamers te laten zien? Ook dat ene zolderkamertje waar u het bloedspoor verbergt…

Ik zag uw favoriete film 'La fille sur le pont'. Laat ze rakelings langs mijn vel zoeven, die messen van u. Bind me vast en test mijn vertrouwen. En eindig liefst niet zo zwak als het personage in de film.

Stop met katten in zakken te stoppen. Stop met andere katten te geselen. Stop met katten uit de bomen te kijken. Ga uw gang met mij. Dat is noch mijn wens, noch mijn gebod. Dat is wat gebeuren moet.

Of wilt u eerst met uw eigen ogen zien hoe ik mij uitkleed en zelfs de god van de onderwereld bekoor? Als ik opgevoed ben, is het door het nietsontziende leven zelf.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  die Munshi is een tijger geen kat!

  grts
  Vansion: oh... leef je mee met de messenwerper soms?
 • Mephistopheles
  Niet elke man knielt voor haar, An. Mephistopheles knielt voor niemand!
  grts.
  Vansion: Munshi knielt voor elke man...
  Je hebt kracht en kracht...
 • Ghislaine
  Vrouwen het zwakke geslacht!! Welke vent heeft dāt ooit uitgevonden? Een oen eerste klas?
  Vansion: en zeggen dat Munshi nog een meisje is ...
 • aquaangel
  wat een krachtige eindzin

  xxx aquaatje
  Vansion: de enkele goeie zinnen vertalen de werkelijkheid zoals ze nu eenmaal is
  ik geloof niet dat wij die zinnen zelf maken
  ze dringen zich aan een schrijver die luistert op
  X
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .