writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Duel in noodweer. 1 (Duoschrijven Mistaker/Peerke)

door Peerke

Langzaam schoof Sabine de Wit haar rechtervoet nog iets opzij. De kiezels onder en naast haar voet bewogen lijdzaam mee en ze genoot van dat moment. Ze staarde de vuilwitte neus van haar Adidas trimschoen na in haar beweging. Het horen van de harde stenen die onder haar bewogen gaf haar het gevoel van het maken van contact.
Langzaam, alsof ze zich oprichtte naar een boze groenteboer na het stelen van een appel, richtte ze zich op. Het uitzicht was geweldig. Ze zag een vliegtuig -bijna op grijpafstand- dat zich oriënteerde op de luchthaven Schiphol. Haar laatste vliegreis was drie jaar terug naar Cairo geweest, maar dat was zo'n slechte vakantie geworden (met bagage die niet aankwam, een allergische reactie op een onbekend insect, en vijf dagen hardnekkige diarree) dat ze die uit haar geheugen had gewist. Daarna was ze nog naar Kopenhagen en Praag geweest maar die reizen had ze gedaan met de bussen van Eurolines, die vanaf station Amstel vertrokken.
Gek, dat ze daar nu aan moest denken. Hoe komt ze nou op Kopenhagen?
O ja, dat vliegtuig.
Voorzichtig zet ze weer een heuse stap in de richting van het dakraam, dat midden op het dak nog met een kier open op haar lijkt te wachten.

'Je kan natuurlijk ook gewoon springen'…

Verdomme, weer die stem die van zich liet horen.
'Natuurlijk spring ik niet, idiote stem!', roept ze tegen de wind in met een ingehouden woedestem, die achter haar uiteenwaait over Amsterdam Buitenveldert.
Daar staat ze dan, zes hoog op een flatgebouw, om uit te waaien en haar gedachten weg te wuiven boven de stad. De spijkerbroek die ze gisteren had gekocht op de van Baerlestraat, nog voor ze koffie was gaan drinken met Thomas in het Blauwe Theehuis in het Vondelpark, zat als gegoten. Gek, daar kon ze nou toch echt van genieten; een nieuwe zwarte spijkerbroek.
Lief, dat Thomas dat boek over Astrologie voor haar had gekocht. Dat moet haast wel met een bepaalde bedoeling zijn geweest, zo uitgebreid had hij het over zijn eigen Stiersterrenbeeld ten opzichte van haar tegenoverliggende Schorpioen zijn gehad. Hoe die beelden elkaar aanvullen en verrijken…
'…of botsen', had ze er veelbetekenend aan toegevoegd.
Het was fris op het dak en zonder de behoefte toch even over de rand te kijken, liep Sabine terug naar het dakraam. Behoedzaam ging ze op haar hurken en liet zich met een handige manoeuvre door het raam terugglijden in de flat. Met zoekende benen en voeten zocht ze het trapleer, die ze zonder al te veel moeite vond. Ze zocht haar balans en liet haar bovenlijf op haar beide bovenbenen terugzakken. Ze voelde de rand van het dakraam langs haar linkerarm schuren, en ze was helemaal binnen. Behendig stapte ze van de drie treden naar beneden en klapte het ding in. Zelf woonde Sabine op de vierde verdieping en ze besloot niet op die idiote lift te wachten, die zich tergend traag heen en weer bewoog. Te voet zou ze, zelfs met trapleer veel sneller beneden zijn, dan wanneer ze zou moeten staan wachten.
Heerlijk, even op dat dak geweest te zijn. Misschien een rare gewoonte, maar toch niet half zo raar als die van …

 

feedback van andere lezers

 • DeKoeneRidder
  Leuke en geslaagde samenwerking!

  Gr. DKR
  Peerke: Vast wel, ik heb er alle vertrouwen in.

  Peerke
 • Magdalena
  heel boeiend, maar die laatste zin maakt wel super nieuwsgierig!
  Ik hoop morgen het vervolg te lezen!
  XXX
  Peerke: Dat is het leuke van duetten he, ik ben ook reuze nieuwsgierig!
 • Mistaker
  Als alles goed gaat; vandaag vervolg!
  Dit is in ieder geval al een prima begin.

  G
  Peerke: Meen je 't? Gelukkig maar, we maken er wat van.
  Kreeg vandaag een mail van m'n 'schrijfjuf' die erg onder de indruk was van het werk dat ik inleverde, dat geeft een energie...
  Benieuwd naar het vervolg ;-)))
 • aquaangel
  jaaa jullie hebben er meteen werk van gemaakt. Heel benieuwd succes en vergeet de nog lopende werkjes niet hi hi hoor mij... X x
  Peerke: Ik vind het nu al leuk, dat dueleren...
  Goed idee hoor!

  X! Peerke
 • jan
  klopt van die sterrenbeelden, ben ook een stier, 5 mei...

  grts
  Peerke: Ga weg! Ik ben ook van 5 Mei!
 • KapiteinSeBBos
  heerlijk!


  Peerke: Dank je Kapitein!
 • Mephistopheles
  Interessant duo werkje,
  grts.
  Peerke: Hoop je te mogen blijven boeien Mephis, afwachten maar...
  Dank
 • henny
  Al een spannend begin en die laatse zin beloofd veel.
  Peerke: Oei... belofte maakt schuld zeggen ze he?
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .