writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Penseeltrekken van Ensor Buscapé (47 - Wansmaak en Wanhoop)

door koyaanisqatsi

Een dwerg en een gebochelde vrouw met een asgrauwe huid, grote scheve tanden, borsten als gebruikte theebuilen en billen als leeggelopen autobanden; copulerend en zichzelf verliezend in handelingen net zo passioneel als pervers…
Kon het wansmakelijker? Waarschijnlijk wel -er bestaat immers voor alles een overtreffende trap-, maar voor mij was het in alle geval ruim voldoende om mijn maag binnenstebuiten te keren.
Esmeralda's tante had nog maar een voet binnengezet of zij en Castor Pollux rolden al, mekaar de kleren van het lijf rukkend, in een innige omhelzing over de vloer.
En tja, lezer, wat kan ik vertellen? Castor Pollux was in alle geval een man! En Esmeralda's tante zonder twijfel een… Nu ja, een gewillige prooi voor de haast carnivore geslachtsdrift van haar misvormde of, iets politiek correcter uitgedrukt: misdeelde minnaar.
Maar het was en het bleef nauwelijks aan te zien en aan te horen: een ineengedeukte kerel die als een drilboor tekeer ging op een hijgend en krijsend, benig scharminkel dat tussen het uiten van door merg en been snijdende, dierlijke geluiden in, telkens weer begon te brullen van 'ik wil je zaad ruiken, ik wil je zaad ruiken!'
Maar ik wilde leren en dus bleef ik ondanks alles de aaneenrijging van smakeloze scènes die zich in zowat alle vertrekken van het appartement afspeelden, op de voet volgen tot de tortelduiven na meer dan vier uur van onophoudend gerampetamp en ander erotisch geladen geflikflooi, uitgeput en leeggelopen in de toepasselijke slaapkamer naast elkaar in een diepe slaap verzonken.

Ik verliet het appartementsgebouw in zak en as. Een prestatie zoals ik die tomeloze kabouter had zien leveren, was onmogelijk weggelegd voor een geboren lamzak als Ensor Buscapé. Zelfs al zou ik ooit een metamorfose ondergaan tot getrainde atleet of door een onverklaarbare wijziging van mijn structurele natuur uitgroeien tot een toonbeeld van energieke levenslust, dan nog zou het evenaren van Castor Pollux' potentieniveau een absolute onbereikbaarheid blijven.
Terwijl ik mezelf naar de bushalte sleepte, ging het met mijn sombere gedachten van kwaad naar erger.
"Stel dat ik zelfs nooit de status van fanatiek rukker overstijg?' begon ik te doemdenken, "Per slot van rekening heb ik al compleet naast Esmeralda gegrepen en wie zegt me dat me in de toekomst een gunstiger lot beschoren zal zijn als het op het veroveren van vrouwenharten aankomt? Zullen er niet altijd vanzelfsprekende succesgevallen zoals Tostao of viriele supermannen zoals die Pollux uit het niets tevoorschijn komen, om voor de neus van geboren losers zoals ik de kaas van het brood te halen?" Ik mocht er niet aan denken, maar ik deed het toch en zonk, terwijl ik de bus opstapte, weg in een pikzwarte, puberale depressie die me naar het randje van de wanhoop dreef.


 

feedback van andere lezers

 • lief
  bij elke bushalte kun je er een tegenkomen....

  aangenaam stukje proza!

  liefs
  koyaanisqatsi: om nog te zwijgen van op de bussen zelf...

  thnks
 • sproet
  je gebruikt hier wel vaak lange zinnen: met opzet? ze doen mij in ieder geval het verhaal aandachtiger lezen en met ingehouden adem.
  ik vraag me af hoe onze paus op deze perversiteit zou reageren, als je al van perversiteit kan spreken. ik kan het niet uitleggen, maar je beschrijft het beleven van uit 'het anders zijn' heel aanvaarden en meer dan normaal. ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.

  terug een kunstig schrijven!

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: eerlijk gezegd: wat onze paus ervan denkt zal me worst wezen... :-)
  xx
 • Mephistopheles
  Las je reactie op Sproet's fb en je hebt gelijk: laat die zeikerd in het Vaticaan maar op z'n gouden troon zitten, dit is gewoon goede literatuur met of zonder z'n mening,
  grts.
  koyaanisqatsi: Wedden dat hij smeriger boekjes leest? :-)
 • Wee
  Je hebt me overtuigd, lieve Koyaanisqatsi, nímmer een dwerg!
  xxx

  koyaanisqatsi: zeg nooit nooit... :-p
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .