writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Schaduwwerk (17) -de oestervagina-

door Peerke

Johnny, die zag, die voelde, die begreep.
Lange tijd had Eveline haar lot gedragen, maar nu was het lot aan haar gaan scheuren.
De poster, of liever Johnny en zij waren n.
Eveline hoorde een ijzingwekkende kreet boven zich. Hij die in haar zat, die zich vader noemde, hij die het Woord in haar spoot, had pijn. Eindelijk pijn.
Het verscheuren van haar ziel was gepaard gegaan met een onheilspellend niet-gevoel. Alles in haar sloeg dicht, de ontvankelijkheid die vader bij haar had geforceerd klapte dicht. Elke spier in haar onderlijf klapte samen en haar vagina sloot zich als een geschrokken oester. Er bleek dan toch een grens te zijn aan de toelaatbaarheid van haar lijden, en die grens was overschreden. Haar verkramping had hem doen vloeken en hij had zichtbaar pijn gehad, maar hij was over haar grens gegaan, haar verscheurde ziel had hem doen verstommen.
Er was iets geknapt.
Er had een stem geschreeuwd; een stem diep in haar was gaan gillen dat er een grens was, die maakte dat ze niet langer de lijdzame dochter zou zijn die haar lot onderging. Neen, ze moest Johnny in actie laten komen. Eveline van Eeden zou zichzelf bij elkaar rapen en om hulp van bovenaf vragen.
Johnny bleek gescheurd op de naden die het inlegboekje van de cd tot een poster konden ontvouwen. Twee naden, in de lengte en in de breedte hadden Johnny doen splijten, en die naden had Eveline geplakt met rode tape. Johnny hing weer.
Hij keek beschermend op haar neer met zijn troostende ogen. Maar er was iets veranderd in zijn blik sinds hij door het rode kruis weer aan zichzelf vast was komen te zitten. Het rode kruis, dat recht over zijn neus en dwars onder zijn ogen liep herinnerde haar, bij elke blik weer aan het verscheurd zijn. Verscheurd, haar Johnny, die zij via het kruis tot wederopstanding had gedwongen.
Met gevouwen handen, een elleboog bij Jip, de ander diep in Janneke, sloeg ze haar ogen op naar Johnny. Haar ogen traanden en ze gaf eraan toe. Haar handen spanden aan en werden gevouwen tot n. Haar ellebogen boorden in het dekbed en ze richtte zich tot Johnny. Niet langer had ze het idee dat haar lot bestond uit een kruipende zwetende man die al predikend op haar kroop en zich in haar dreef. Neen, bij Johnny lag haar lot. Er was contact met Johnny en ze voelde haar overgave. Troostend, helend.
Ze voelde hoe een zachte warme gloed vanuit haar knien langzaam omhoog tok langs haar dijbenen tot in haar kutje. Niet voor het neukgedoe, maar liefdevol kwam het binnen, om haar daar van binnen te verwarmen. Er kwam zacht licht bij haar binnen om haar troost te bieden, om haar te laten ervaren dat haar overgave okay was.

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  Ik krijg al goesting van de titel :)

  warme gloed vanuit haar knien enzo,
  warm eindejaar gewenst,
  Marc
  Peerke: Insgelijks Marc!
  Beste wensen alvast.
 • marrik
  Ik ben gek op oesters.

  M
  Peerke: En ik op vagina's

  ;-)
 • aquaangel
  van binnen > vanbinnen?


  en ik op kutjes ;))  ++++++++++++++++
  +++ ++.-"``"-. + + +
  +++++ /_____; ..+ + +
  +++++{______}.. + + +
  ++++++( o o )..... + +
  ------ooO-(_)-Ooo------
  ------EEN-GEZOND,
  -------gelukkig & talentvol
  -----------2009----------------
  *******Toegewenst***********
  ***-------Aquaangel-------***
  Peerke: Dank Aqua, voor je lezen en je reactie.
  Je mail zal ik ook beantwoorden, maar gun me even...
  Jij natuurlijk ook de beste wensen!
 • henny
  Laat die vader een nietje in zijn kont krijgen.
  Peerke: wacht maar af...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .