writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (76)

door Julien_Maleur

Meester Lahousse bekwam in de raadkamer de invrijheidstelling van zijn cliŽnt. Toch was hij diep onder de indruk van het incident met Lisa's vader. Twee dagen zijn voorbij sinds dat voorval. Hij kan echter de verwijten die hem werden gemaakt niet uit zijn hoofd zetten. Hij is beginnen nadenken over de toestand. Van bij hun eerste ontmoeting werd hij bekoord door Lisa's schoonheid. Toen hij haar thuis ging opzoeken was hij ervan overtuigd dat hij haar zou kunnen versieren, dat hij haar zou neuken. En ze was een gewillig slachtoffer.
Meester Lahousse staat bekend als vrouwengek, maar ook als overtuigde vrijgezel. Lisa is niet de eerste met wie hij in bed dook. Regelmatig pronkte hij met vrouwen met sterallures op party's en allerlei feestjes en nam hen daarna mee naar een of ander hotel. Maar nooit had hij die vrouwen mee naar huis genomen. Het was altijd bij seks gebleven. Seks zonder verplichtingen. Totnogtoe had hij zich nooit tot een relatie laten verleiden.
Met Lisa is het anders. Zodra hij haar leerde kennen wilde hij met haar naar bed. Haar mooi figuur bekoorde hem, maar het waren vooral haar ogen die hem troffen. Er was iets in haar blik, hij wist niet wat. Het maakte dat meester Lahousse voor het eerst in zijn leven niet alleen verlekkerd was op een stoeipartij, maar hij koesterde ook sympathie voor Lisa en hij werd gekweld door gevoelens die hij niet kon thuisbrengen. In een opwelling had hij haar uitgenodigd om samen met haar zoontje het weekend door te brengen bij hem thuis en hij had haar verrast met een gastronomisch diner in restaurant De Gulle Lepel in Antwerpen. Hij had er plezier aan beleefd om te zien hoe Lisa van alles genoot.
Nu is meester Lahousse op zijn bureau in Brussel, aan de Louisalaan. Voor hem ligt een lijvig dossier. Hij is de verdediging aan het voorbereiden van een beruchte gangster, die meerdere overvallen op geldtransporten en banken heeft gepleegd. Hij kan echter zijn gedachten niet bij het dossier houden. Altijd weer moet hij aan Lisa denken. Zij is niet zoals die andere vrouwen die hij heeft geneukt. Ze lijkt hem zo breekbaar en onschuldig. Hij voelt zich warempel schuldig omdat hij haar heeft versierd, omdat hij haar in zijn bed heeft gepraat. Seks, maar geen verplichtingen! Dit devies lijkt hem nu zo goedkoop. Hij verlangt naar haar, meer dan ooit. Het is nog maar enkele dagen geleden sinds hij samen met haar het weekend heeft doorgebracht en nu al mist hij haar. Is dat verliefdheid? Is het liefde? Hij is in de war door gevoelens, die hij niet kan verklaren. En Lisa? Wat zou zij voor hem voelen? Voor het eerst zijn de gevoelens van de persoon met wie hij seks had belangrijk voor hem.
Plots neemt hij een besluit. Hij wil Lisa vandaag nog zien. Hij kan zich toch niet concentreren op het dossier! Hij moet in het reine komen met zichzelf.
Lisa schrikt als de telefoon rinkelt. Het is al bijna half vier in de namiddag. Wie zou haar nu nog telefoneren? Als ze hoort dat het haar advocaat is, maakt haar hart een sprong van blijdschap.
'Lisa, ik wil je vandaag nog zien. Wij moeten eens praten. Kun jij naar mijn kantoor komen?'
'Het spijt mij, Jacques, maar dat zal moeilijk gaan. Nog een half uur en ik moet Bartje afhalen van school. Ik heb geen auto, dus ik zou het openbaar vervoer moeten nemen om naar jou te komen, want als ik mijn vader vraag om mij te brengen gaat hij zich weer van alles inbeelden. Ik heb ook geen oppas voor mijn zoontje.'
Lisa heeft natuurlijk gelijk. Meester Lahousse herinnert zich maar al te goed hoe haar vader onlangs tegen hem tekeer ging. Dat wil hij geen tweede keer meemaken. Daarom stelt hij voor:
'Is het goed als ik dan naar jou kom? Bij jou thuis?'
'Jawel, maar wees een beetje diskreet, voor de buren. Je kunt beter jouw auto om de hoek parkeren.'
'Over een uurtje ben ik bij jou.'
'Goed, ik verwacht je.'

**

Michel Vandam houdt nu zijn vrouw al enkele dagen in het oog. Telkens hij niet werken moet observeert hij haar handel en wandel, in de hoop om compromitterende foto's te kunnen maken van haar met meester Lahousse. Totnogtoe kende hij geen succes.
Vandaag heeft Michel een vrije dag. Al van vroeg in de morgen parkeert hij zijn auto op veilige afstand, van wat eens de echtelijke woning was, om zelf niet te worden gezien, maar wel zo dat hij de woning kan observeren. Hij is met een huurauto opdat zijn vrouw de auto niet zou herkennen. Hij heeft een verrekijker en fototoestel bij zich.
Omstreeks half negen verlaat Lisa de woning, samen met Bartje. Ze brengt de jongen naar school, te voet. Toen ze vijf jaar geleden de woonst kochten, kozen ze speciaal voor een locatie in het centrum van het dorp, om voor de dagdagelijkse verplaatsingen geen extra vervoer-middel nodig te hebben. Zodra Bartje op school is keert zijn vrouw naar huis terug. Maar eerst loopt ze even binnen in de plaatselijke Delhaize om boodschappen te doen. Michel blijft haar diskreet achtervolgen, eveneens te voet. Hoewel hij met een huurwagen is, die Lisa niet kan kennen, is hij bang dat het te veel zou opvallen wanneer hij traag met de auto op enige afstand achter zijn vrouw zou blijven rijden.
Nadat ze in Delhaize de nodige aankopen deed, stapt Lisa, met een volle tas, verder naar huis. Michel neemt terug plaats in de huurauto, die hij als observatiepost heeft ingericht. Tijdens de middagpauze blijft Bartje op school. Hij krijgt er soep om te eten en heeft boterhammetjes bij, die zijn moeder heeft klaargemaakt en een stuk fruit. Ook nu vraagt Michel zich af waarom de jongen niet thuis mag komen eten. De middagpauze duurt immers anderhalf uur en Lisa gaat niet uit werken.
Sinds zijn vrouw thuis is gekomen met haar boodschappen is Michel de woning blijven observeren. Het is nu al bijna drie uur dat hij de voordeur zit te bekijken. Af en toe ziet hij in een flits zijn vrouw als ze voorbij een van de vensters komt. Hij heeft het soms moeilijk om niet in slaap te vallen. Gisteren heeft hij tot lang in de nacht moeten overwerken. Waneer zijn vrouw om kwart voor vier de woning verlaat en Bartje van school gaat afhalen, achtervolgt Michel haar opnieuw. Maar van school keert ze rechtstreeks naar huis terug. Hij is ontgoocheld. Detective speelt begint Michel te vervelen. Nu Bartje thuis is zal zijn vrouw niet meer weg gaan en allicht zal niemand meer op bezoek komen. Juist heeft hij besloten om de observatie te stoppen en terug te keren naar de woning van zijn broer, waar hij nog altijd verblijft, als een opvallende sportwagen komt aangereden. Deze stopt voor de deur, van wat eens zijn echtelijke woning is geweest. Hij herkent de auto onmiddellijk. Het is die verdomde advocaat. Wat zou hij hier komen doen? Wanneer meester Lahousse aanbelt en Lisa open doet, maakt Michel vlug enkele foto's. Binnen in de gang begroet Lisa haar advocaat met een innige kus. De deur is echter nog open en ook daarvan maakt Michel foto's. Hij ziet plots de toekomst weer zonnig in. Als hij met nog zo enkele compromitterende foto's naar de rechtbank kan stappen, maakt hij een goede kans om de zeer negatieve uitspraak van dat laatste kortgeding terug te draaien en een veel betere regeling te krijgen. Dat hoopt hij toch.

**
(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Dit is zo niet nog grappiger dan het voorgaande stuk. Michel komt waarschijnlijk van een kale kermis thuis. Raadsheren en dames maakt het zelden uit of met wie meesters in de rechten seks hebben, zolang het geen bajesklant is, kraait er geen haan heen. Ik zie die kerel heel snel aan zijn einde komen met chantage op gerechtelijk niveau. Gevaarlijk spel.
  Julien_Maleur: Dank je Ghislaine voor het lezen. Je loopt een beetje op het verhaal vooruit. Blij dat je het grappig vindt. In feite is het in-triest: goedgelovige mensen, ze hoeven niet eens dom te zijn, die kapot gaan door misbruik van ons rechtsysteem. P.S. : het maakt voor raadsheren en rechters misschien niet uit met wie een advocaat naar bed gaat, maar de kaste van magistraten en advocaten is wel heel gevoelig voor schandalen. Wat ik schrijf is natuurlijk fictie, maar gebaseerd op een lange ervaring met menselijke toestanden.
  vele groeten
  JM
 • henny
  Net als Ghis denk ik ook niet dat hij er veel mee opschiet. Wel geeft het zijn wanhoop weer en dat is weer goed.
  Julien_Maleur: Dank je Henny. Jullie reactie toont mij dat jullie nieuwsgierig zijn naar het vervolg. Doet mij plezier. Blij dat jullie blijven lezen. Ik beloof jullie nog enkele verrassingen.
  groetjes
  JM
 • sproet
  idd nieuwsgierig naar het vervolg.

  liefs, trees
  Julien_Maleur: Dank je Trees om mij te blijven lezen. Het vervolg komt er aan.
  groeten
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .