writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Penseeltrekken van Ensor Buscapé (52 - Aftellen tot aan Zepinho's proces)

door koyaanisqatsi

De resterende dagen tot Zepinho's proces moest ik tot mijn grote ontgoocheling vaststellen dat het er in heel wat huishoudens afgrijselijk saai aan toe ging. Waar ik ook binnen glipte, ik stuitte op weinig meer dan dagdagelijkse handelingen: vrouwen die kookten, wasten en plasten, kinderen die huiswerk maakten, speelden en kibbelden, mannen die de krant lazen, bier dronken en languit op de sofa lagen te niksen, of halve of hele gezinnen die teevee keken, aten, boerden, winden lieten, roddelden, mekkerden, lachten, huilden en vloekten.
Ja, zo hier en daar ontspoorde wel eens iemand - een vent die in stilte naar de kelder trok om stiekem in pornoboekjes te gaan snuffelen, of een vrouw die hetzelfde deed maar dan richting zolder, om maar iets te noemen- maar in vergelijking met wat ik eerder aan de lopende band had mogen aanschouwen, was het allemaal slaapwekkend flauwe kost.

Was op een ander gewoonte en verveling schering en inslag, bij ons thuis verging het niet anders. Als vader niet in de kroeg zat, moeder niet zonder enige verklaring zelf laat wegbleef -wat steeds vaker gebeurde-, Tostao niet bij, op of in Elisa, zijn jongste verovering, zat en ik niet ergens het spook uithing, viel er geen verschil te maken tussen de familie Buscapé en al die doordeweekse gezinnetjes die ik hierboven beschreven heb. In feite behoorden wij zelfs tot de allersaaisten, want terwijl er elders meestal nog sprake was van enige animositeit overheerste bij ons een stilzwijgen dat slechts overtroffen werd door sommige kloosterorden.
Zelf amuseerde ik me wel om de haverklap met mijn 'Lolita's', die alsmaar mooier en opwindender leken te worden en daardoor mijn drang naar "the real thing" danig deden toenemen. Alleen, ik had niet de minste inspiratie om een manier te vinden om zo gauw mogelijk mijn maagdelijkheid te verliezen en dus legde ik me er na iedere zaadlozing met de nodige droefheid weer bij neer nog voor lange tijd een fanatiek rukkertje te blijven.
Wat ik niet kon weten, was dat daar op de avond voor de aanvang van Zepinho's proces totaal onverwacht verandering in zou komen.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  een rukkertje van schrijfstijl, de inhoud is in verhouding.

  liefs, trees

  ps: in de tweede regel een DE teveel.
  koyaanisqatsi: een DE te veel!!! dat komt ervan, van al dat... ge... schrijf :-)
 • Mephistopheles
  Korter dan gewoonlijk dit stukje. Misschien door al dat rukken?
  het blijft in elk geval leuk om te lezen,
  grts.
  koyaanisqatsi: Inderdaad, in geval van geruk blijft er weinig tijdig voor iets anders... :-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .