writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Vertrek (Deel 1)

door Thomz

Waar het ene verhaal eindigt start een nieuw. Met dat idee vertrok ik, bepakt met een hoofd vol herinneringen . Al liet ik mijn geschiedenis achter, een geschiedenis die ik liefhad maar bewust achter me liet. Het verhaal moest opnieuw beginnen, mijn verhaal moest opnieuw beginnen, ergens ver weg zonder een inbreng van oude verlangens en geneugten.

I

Ik reed maar, zonder besef van aankomst. Ik laat me leiden, volg de stroom, volg de kudde leeghoofden die al hun ganse leven wijden aan die ene, die ware. Juist spijtig dat die ware niet bestaat, we willen het ons voorstellen en lieg jezelf genoeg voor dat die ware bestaat en je gaat het geloven. We geloven onszelf te snel en echtscheidingen zijn het bewijs dat er nog mensen bestaan die verder denken dan hun vooropgestelde leugens. Zoals steeds moet je eerst je partner genadeloos horen kreunen op de deugden die zich boven, onder, naast of langs hen bevinden. En hierbij wil ik ook haar bedanken, ze heeft me ook dat besef gegeven. Het voorgelogen idee van de ware bestond dus niet, er bestond enkel een pokkewijf waaraan ik bijna 10 jaar verspild heb. Zij behoort tot de herinneringen die ik heb achter gelaten, maar treuren zal ik niet doen. Als ik waarheid mag hechten aan de gemiddelde levensverwachting in België heb ik nog een gans leven voor mij.
De eerste grens was bereikt. Hallo Frankrijk! De weg ging richting Parijs, al was ik niet van plan door Parijs te trekken. Parijs was zo mijn ding niet. De toeristen, de… Ja, laten we het maar houden op toeristen. Een bloedhekel had ik aan dat volkje, rondtrekkend met een heuptasje dat weggemoffeld zit onder hun omvangrijke en talrijke speklagen. Foto's trekkend van schijtende duiven en gebouwen die op internet veel mooier gefotografeerd staan. Tja, ik zal ze nooit begrijpen en daar ben ik treurig om. Over 2000 meter kon ik de A26 richting Calais of Reims nemen. Het werd dus Calais, ik wou ooit nog eens naar Cap Blanc-Nez en waarom zou ik dat nu niet doen?

 

feedback van andere lezers

  • Magdalena
    Heel intens en inleefbaar geschreven wrok!


    Ik ben naar je profiel gaan kijken om te zien of er iets speciaals vermeld was: ben jij ECHT nog zo jong???

    XXX
    Thomz: Bedankt!!!
    Ja, ben nog maar 16 jaar. Dus heb nog wel wat jaren voor me om verbeteringen aan mijn schrijven toe te brengen ;)
  • Mephistopheles
    Ben het met je eens: Parijzenaars zijn zeikerds. Ben er meerdere malen geweest, geef me dan toch maar de boerse belgen.
    Leuk stukje, je schrijft goed.
    Groet.
    Thomz: Bedankt! Parijzenaars zijn inderdaad zeikerds, al is dit een klein beklag tegen toeristen in het algemeen. :D
  • lin
    Een levendige goede manier van schrijven! Leest erg prettig, gr lin
  • klaver4
    mooi neergepend!
    en snoeiharde rekening en passant; al moet je soms nuanceren hé: ge had ze zelf gekozen ook hé ;o)
    Cap griz nez, blanc nez...en gans die coté.; allemaal heel geweldig mooi,.. als ge leuk wijf naast u hebt staan, want 's avonds is er geen reet te doen!!!
    dan toch liever die Parijse would-be's ondergaan denk ik dan
    grz
    klaver4
    Thomz: Tja, verschil van mening. Al kan ik het beter argumenteren, al gebeurd dat wel in het volgende deel. En Parijs is men ding niet, ga dan liever naar berlijn ofzo
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .