writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Penseeltrekken van Ensor Buscapé (53 - Een Compleet uit de Lucht gevallen Slot!)

door koyaanisqatsi

Ik kijk op mijn horloge, een goedkoop prul gewonnen tijdens een tombola ten voordele van arme kinderen.
Vijf voor zes. Binnen vijf minuten gaan de museumdeuren dicht en zal een zoveelste werkdag erop zitten. Werkdag? Nu ja…
Ik kom van mijn stoel en begin volgens de voorgeschreven procedure aan mijn laatste ronde, in vakjargon "de sluitingsinspectie" genoemd.
Jammer genoeg houdt hiermee het verhaal op dat ik de hele dag heb zitten fantaseren; lezers inclusief. Want natuurlijk heb ik geen lezers, net zo min als ik mijn memoires heb verteld. Ik heb er gewoon op los gefantaseerd om de dag door te komen, om niet knettergek te worden van het niksen, van het eindeloos staren naar de tentoongestelde werken en het zogezegd discreet bespieden van nietsvermoedende bezoekers.
Het zou nochtans mooi geweest zijn, mijn ontmaagding, op de vooravond van Zepinho's proces, want in werkelijkheid duurde het nog heel wat langer voor ik de hemelse warme malsheid van het vrouwelijke geslachtsorgaan leerde kennen.
Net zo graag had ik Zepinho's proces afgewikkeld, met weliswaar weinig verrassende wendingen, en het geheim van het regelmatige wegblijven van mijn zogezegde moeder ontrafeld, maar de tijd heeft er helaas anders over beslist. Zo meteen verlaat ik het museum en begeef ik me op mijn scootertje huiswaarts, waar me het tijdelijke gezelschap wacht van een grasparkiet, enkele guppies en twee watersalamanders, de minizoo van mijn bejaarde buurvrouw die voor enkele dagen in het ziekenhuis vertoeft.
Morgen verdergaan met het verhaal is uitgesloten. Daarvoor is mijn geheugen te beperkt -ik ben al blij dat ik de code van mijn bankkaart kan onthouden- en de kwaliteit van mijn verbeelding te wispelturig. Jammer, want ik vond het wel wat hebben, de gave om ongemerkt bij mensen binnen te sluipen, al ben ik evengoed van mening dat ieder mens met een beetje fantasie en een greintje inlevingsvermogen zich wel voor de geest kan halen wat zich er zo al allemaal kan afspelen binnen vier willekeurige muren.
Het zij zo.
Het museum is zo goed als verlaten. Ik hoor nog wat bedrijvigheid ter hoogte van de vestiaire, waar de laatste bezoekers waarschijnlijk hun ingeleverde jassen afhalen, en begeef me naar het kantoor van de hoofdsuppoost om het dagrapport in te vullen; niet dat het rapport veel voorstelt -enkele roostertjes waarin de uitgevoerde inspectieronden met een kruisje moeten bevestigd worden, een roostertje voor opmerkingen dat meestal blank blijft en een stippellijntje om te handtekenen- maar hoe dan ook een laatste, uit te voeren opdracht.
Ik wissel nog wat gemeenplaatsen uit met enkele collega's en ga vervolgens naar het suppoostenlokaal waar ik de laatste druppels uit de koffiekan tot mij neem en mijn motorhelm en jas uit mijn kleerkastje haal. Een collega die nog maar pas in dienst is, vraagt waar ik woon, reageert op mijn antwoord door me te vertellen dat hij een totaal andere richting dan ik uit moet en verlaat samen met mij het majestueuze museumgebouw.
O ja, en voor ik het vergeet en met mijn scootertje wegstuif: ik werk natuurlijk niet in het Museum voor Schone Kunstpenissen maar eenvoudigweg in het Museum voor Schone… Kunsten…

EINDE

 

feedback van andere lezers

 • Mephistopheles
  Great as always, en de laatste aflevering blijkbaar? Benieuwd wat je volgende reeks zal zijn,
  grts.
  koyaanisqatsi: Thks Maestro. Zal even mijn duim moeten opladen...
 • sproet
  snik, snik, snik...zeg niet dat dit echt het einde is...nu moet ik mijn eigen fantasie aanspreken om het verhaal verder te laten leven.
  SCHITTEREND GESCHREVEN!

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: Helaas... Het varkentje met de lange snuit is wel degelijk langsgeweest.
  Bedankt voor het volgen en de feedback!
  xx
 • Vansion
  spijtig
  voel mij bij de neus genomen om het deftig te zeggen (omschrijving in mijn koppie is minder deftig)

  je wéét het
  ik lees hier niet veel meer
  maar 't jouwe kan ik niet laten
  koyaanisqatsi: dat was natuurlijk ook een beetje de bedoeling... (sliep uit)

  thnks xxx
 • Wee
  Hé vertellertje, wat doe je ons lezertjes aan?
  Verdikkie, ik denk mij hetzelfde als Vansion maar houd me ook netjes in ;)
  Súper, Koyaanisqatsi!
  (Ik val in een gat nu :))
  x
  koyaanisqatsi: Er staan toch nog een hoop verhaaltjes te lezen? :-)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .