writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Braakkotsen

door GoNo2

In wat voor een wereld leven wij ? Waar zelfs onschuldige kinderen zomaar vermoord kunnen worden in kinderdagverblijven ? Waar loslopende gekken, kinderverkrachters, pedofielen, moordenaars en ander gespuis de maatschappij bepalen ? Er zijn geen woorden voor. Het onnoemelijke leed dat dit geboefte de maatschappij aandoet, is niet te becijferen. Het onmenselijke ook niet.
Maar de psychologen en psychiaters zullen wel met allerhande verklaringen afkomen. Gaande van gemiste kansen tot een slechte jeugd. Waarbij we niet mogen vergeten de trauma's die ze opgelopen hebben door een vader die aan de drugs zat en een moeder die zich prostitueerde. Hun trukendoos is oneindig. En met een beetje geluk wordt zo'n individu bepamperd, in de watten gelegd in een instelling. En na enkele jaren worden ze terug losgelaten op de maatschappij........
Deze maatschappij is compleet losgeslagen, compleet gaga. Er is geen remedie om al die gekken terug op 't juiste spoor te zetten. Of men moet de doodstraf terug invoeren en ze ook uitvoeren. Maar dat is tegen de mensenrechten hé ? Die peuters die vermoord zijn, waar zijn die hun rechten gebleven ? Hadden die het recht niet om te leven ? Hadden die het recht niet om op te groeien in een normale omgeving ? Het recht om op te groeien bij hun ouders ?
Tegen zo'n waanzin is men niet gewapend. Te weten dat men gewoon machteloos staat tegenover zulk extreem geweld, maakt me boos en verdrietig. Ik heb zelf kinderen en kleinkinderen. Ik kan me haast niet voorstellen dat men zulk een tragedie moet meemaken. Iets in mij revolteert en rebelleert, iets in mij zegt me dat het genoeg geweest is, dat men er iets moet aandoen. Maar 'k heb geen oplossingen, geen alternatieven. 'k Heb alleen maar de drang om die kerel aan de eerste de beste boom op te hangen, zonder vorm van proces. Geen belastinggeld verspillen aan gekken, die hun moment de gloire zoeken in het vermoorden van onschuldige kinderen. Kotsmisselijk word ik , ik braak deze maatschappij uit en bid tot God om eindelijk eens orde op zaken te komen stellen........

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  Niet God, maar de medemensen moeten wat wakker worden en helpen.

  Ik vecht al TWEE JAAR om hulp te krijgen en ALARM te roepen voor een gast die in compleet isolement gemanoeuvreerd werd én wijsgemaakt wordt dat deze maatschappij rot is. Alle toekomstmogelijkheden werden van hem afgepakt en hij zit in handen van paljassen die hem wijs maken dat zij de enigen zijn die betrouwbaar voor hem zijn. Voor de rest: compleet isolement. Zijn vrouwtje afgepakt (allebei zogezegd 'gehandicapt', allebei heel intelligent) én ze hebben hem bovendoen wijsgemaakt (ZONDER dat hij nog één enkele keer met haar kon spreken) dat ze hem toch niet graag zag, dat hij fantaseerde dat ze van hem hield. En erger.
  IK VERZIN DIT NIET!

  DAT CREEERT waanzin!
  Dat MAAKT 'levende tijdbommen' van gastjes van 20 jaar!

  Niemand kan hier zijn handen in onschuld wassen als er systematisch aan jongeren in diepe depressie compleet onverschillig voorbijgegaan wordt en hen dan als waanzinnig bestempelen als ze breken en flippen.

  We zijn ALLEN verantwoordelijk! Door een flagrant gebrek aan simpele medemenselijkheid en jonge mensen een waardevolle toekomst gunnen.

  Karine

  GoNo2: Je hebt gelijk.
 • killea
  Your anger and sadness is understandable, but I also have to agree with Magdalena

  xx
  j
  GoNo2: Dankuwel.
 • jamal
  je schrijft vanuit je diepste kern van onbegrip, woede, verdriet...
  helaas en tegelijk gelukkig bepaalt dat gespuis 'maar' een deel van onze maatschappij, en zijn er veel meer positieve gelukkige en agressie of geweldvrije mensen, alleen heeft de media geen boodschap aan dit soort berichtgevingen. wie van ons wacht op goed nieuws? wie zit er gekluisterd aan zijn vierkante wereld om het geluk van een ander te zien? .... althans, in mediatermen wordt zo gedacht, in functie van kijkcijfers.

  ook wij bepalen de samenleving en elk van ons levert op zijn of haar manier een positieve bijdrage. zoals jij hier met je schrijven doet, bijvoorbeeld. en ja, soms is dit voldoende omdat je net niet meer kan doen....

  respect voor het mee-denken (voelen) aan je medemens

  groeten
  GoNo2: Overdacht antwoord.
 • jan
  ik volg ook Magdalena fb

  grts
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .