writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (80)

door Julien_Maleur

Een advocaat zoeken, die met enige kans op slagen het kan opnemen tegen deze van Lisa, is vlugger gezegd dan gedaan. Niet dat in Antwerpen geen goede advocaten zouden bestaan. Helaas! De meest gekende zijn niet alleen zeer duur, maar bovendien assisenpleiters en niet zo vertrouwd met de valkuilen van een echtscheiding. En, om meester Lahousse op zijn eigen terrein, het Justitiepaleis in Brussel, te verslaan, moet die advocaat wel degelijk van wanten weten. Meester Lahousse is nu eenmaal niet de eerste de beste. Hij heeft de reputatie van bijna altijd zijn slag thuis te halen. Ook is hij een veelbelovende politicus op weg naar de top. Bovendien is hij voorzitter van diverse V.Z.W.'s, waaronder de milieuvereniging 'Geef onze kinderen een propere toekomst'.

Terwijl Michel en zijn broer ijverig op zoek zijn naar een waardige tegenstander voor meester Lahousse, verblijft deze enkele dagen in Nice, aan de Franse Azurenkust. Hij neemt er deel aan een congres over de opwarming van de aarde. Dit leek hem een heel geschikte gelegenheid om er eens tussenuit te trekken en enkele dagen rust te nemen in een zonnige en paradijselijke omgeving.

Meester Lahousse zit op een bank aan de promenade des Anglais en geniet van een wondermooie zonsondergang. Hij bewondert de rode vuurbol die langzaam verdwijnt en aan de horizon in het azuurblauwe water van de middellandse zee wegzakt. Achter hem staat het majestatische Negrescohotel, waar hij een kamer huurt en straks wordt verwacht voor het avondmaal. De zo befaamde advocaat zit hier op die bank en maakt zich zorgen. Ver weg van zijn kantoor denkt hij na over zijn relatie met Lisa. Heeft hij wel een relatie met haar? Ze zijn enkele keren met elkaar naar bed geweest en in een bui van gulheid trakteerde hij haar op een subliem eetfestijn. En ja! Hij heeft haar toen voor het weekend bij zich thuis uitgenodigd. Maar heeft hij daarom enige verplichting ten aanzien van deze jonge vrouw? Hier, ver weg, beseft hij, dat dit voor haar meer betekende dan een leuk vermaak, dan vrijblijvende seks. Wil hij dat wel? Wil hij zich nu al binden aan een en dezelfde vrouw? De voorbije dagen werd zijn aandacht getrokken door enkele vrouwelijke deelnemers aan dit congres. Telkens hij hen ziet voelt hij zich warm worden en dat heeft niets te maken met de opwarming van de aarde. Hij moet toegeven dat als er mooie vrouwen in de buurt zijn, zijn handelen nog steeds wordt bepaald door zijn lul. Hij beseft nu klaar en duidelijk dat hij niet verliefd is op Lisa, dat wat hij voor haar voelde een tijdelijke obsessie was, om haar mooie lichaam te bezitten. Hoe langer hij er over nadenkt hoe duidelijker het is: hij kan niets ernstigs met Lisa beginnen. Wat heeft zij hem trouwens te bieden? Ze zou alleen zijn carrière in de weg staan. Zij heeft toch ook de loopbaan van haar man, Michel Vandam, vernietigd. Als haar advocaat heeft hij haar daarbij geholpen en de man tot armoezaaier gemaakt. Al van hun eerste gesprek was immers duidelijk dat zij haar hem kapot wilde. Waarom? Omwille van dat ene slippertje? Neen! Meester Lahousse weet precies waarom: zij was jaloers op haar man omwille van zijn baan, omdat hij een mooie loopbaan voor de boeg had.
Meester Lahousse is zeker: hij wil geen relatie met Lisa. Hij moet haar zo vlug mogelijk dumpen, haar duidelijk maken dat hij niet verliefd is op haar. Zij moet weten, dat hij alleen met haar neukte voor de seks, omdat hij haar leuk vond. Hoe zal zij echter reageren? Wat zal haar vader doen? Zullen zij hem niet chanteren? Tenslotte, wat hij deed is niet erg deontologisch juist.


 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  Heel boeiende redenering en opbouw hoe die Lahousse zichzelf ervan overtuigt dat hij het recht heeft om een nieuwe jachtsessie te openen :):):)
  Julien_Maleur: Dank je Magdalena voor het binnenwippen, de appreciatie en jouw fb. De beste stimulans om te blijven schrijven is dat ik gelezen wordt.
  groetjes
  JM
 • henny
  Tja, het nieuwtje is er af. Ik vraag me af hoe Lisa hier op gaat reageren. :o
  Julien_Maleur: Dat zal vlug blijken.
  groetjes
  JM
 • sproet
  hop naar het vervolg
  Julien_Maleur: dank
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .