writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dag 026. Geestelijke gezondheid 'zorg'. MADE IN BELGIUM

door verf


17 keer sloeg hij de deur van zijn ouders aan diggelen. De bijgeroepen overheid, in de vorm van uniformen, zeiden "met die bruine niks dan last". Tot hij op een dag de zonnewering van de kruidenier in frengen vaneen sloeg. Opeens werden de uniformen actiever hij werd ingerekend. Werd opgesloten in een middeleeuws kot voor een jaar. Waarom hij die daden pleegde wie zal het zeggen? In dat kot werd hij bewaakt door mensen met een opleiding van drie weken. Toen hij terug op vrije voeten liep kreeg hij weer een aanval. Weer werd hij opgesloten. DAT DUURDE 7 JAAR. Tot een rechter besloot dat er toch wel iets scheelde, hij werd geïnterneerd. In een vergeetput. Sommige van zijn mede geïnterneerden zaten daar al 25 JAAR waarom wist niemand? Want een dokter was er niet Twee jaar later pleegde hij zelfmoord. Die mislukte. Sinds dan ligt hij in een coma. Mijn vriend.
MADE IN BELGIUM. Het land van de christelijke 'naastenliefde', de socialistische 'solidariteit'.

 

feedback van andere lezers

  • Julien_Maleur
    Als dat echt is is dat zeer erg. Is het fictie, dan zet dit aan tot nadenken. Misschien was het beter geweest indien de ouders minder beroep hadden gedaan op uniformen en meer geduld hadden getoond. Voor iemand die 'het zot in zijn hoofd heeft' is de opvang door zijn omgeving, door zijn familie, van levensbelang en bepalend voor het verder verloop van zijn ziekte en zijn kansen op een normaal bestaan.
    vg
    JM
    verf: geen fictie een dagelijkse realiteit nog altijd, men investeerder nog altijd in beton, kettingen, isolatiecellen, bewakers met een opleiding van 3 weken, niet in therapeuten, of een omkadering verschrikkelijk, zieke mensen worden nog altijd in gevangenissen gegooid. Tot de gevolgen zichtbaar worden dan is het te laat.
    dank U
    voor UW
    fb
    gr....ed
  • sproet
    het is een heel kort stukje, maatschappij kritsch opgesteld. ik vecht al jaren tegen dit onrecht en ik zal er nog jaren tegen vechten en hopen een klein stukje rechtvaardigheid te krijgen voor de onbegrepenen. mijn hart bloedt als ik je tekst lees, maar mijn onmacht naar de macht is te nietig om gehoord te worden.

    liefs, trees
    verf: dank U
    voor UW
    fb
    gr....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .