writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kwestie van tijd

door GoNo2


Wat is er toch gaande in deze maatschappij ? We glijden meer en meer af naar een maatschappij, waar alles verboden en niets meer getolereerd wordt. Waar een minderheid het voor het zeggen heeft.
De niet-rokers zijn tegen de rokers, de geheelonthouders tegen de zogenaamde drinkebroers, de vegetariŽrs tegen de vleeseters, de mannequinmodellen tegen de zwaarlijvigen. En ga zo het rijtje maar af.
Een beetje tolerantie zou niet misstaan, me dunkt. Mensenlief, we stevenen af op een maatschappij, waarin we elkaar het zonlicht niet meer gunnen. 't Loopt vol met chagrijnige mensen om me heen. Terwijl lachen niets kost en een goeiendag nog minder.
Ze zouden beter op tv positief nieuws brengen en een kleine rubriek voorbehouden voor al het slechte. Maar dan dalen de kijkcijfers en de bijhorende reclame-inkomsten. Ik probeer me een avond voor te stellen zonder geweld op tv. Hopeloos. Of ik moet gans de avond naar Studio 100 kijken. 't Is alleen nog wachten op Piet Piraat die Samson de nek omdraait, wegens het verkeerd uitspreken van z'n naam. Of Alberto, die een klacht neerlegt omdat hij zich als homo niet volledig artistiek kan ontplooien.
Quo vadis ? 'k Vraag het mij soms af. We zitten in een spiraal van nietsontziend geweld. Zelfs onschuldige baby's zijn niet meer veilig. Het onveiligheidsgevoel neemt niet af, maar toe. Het wordt zelfs door sommige partijen gecultiveerd. Hoe meer angst onder de burgers, hoe meer stemmen zij kunnen vergaren. We weten allemaal waartoe dat geleid heeft in de jaren dertig van de vorige eeuw. De kruik zal barsten vroeg of laat en zal ons meeslepen in een Derde Wereldoorlog.
Ik zal het waarschijnlijk niet meer meemaken, al goed zou ik zo denken. Ik zal eerder sterven van kanker, volgens de statistieken. Of aan gebrek aan adem, wegens te weinig gerookt te hebben. Maar ik zal met een glimlach van deze planeet verdwijnen, zonder haat of rancune. In het besef dat het maar een kwestie van tijd is voor het hele mensdom ook verdwenen zal zijn........

©GoNo

 

feedback van andere lezers

  • JakobRo
    life is a ratrace, hm?!
    GoNo2: yep
  • henny
    Met je eens. Mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer.
    GoNo2: Dankjewel
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .