writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Creatief op papier

door annvanbyl


"En is het dan allemaal waar wat je schrijft", vraagt de vriendin, "of vind je die columns uit?"
Ik glimlach en zwijg even, al is het maar omdat ze net dat tikkeltje ongerust lijkt. Omdat ik weet dat ze zo'n beetje met gemengde gevoelens leest, en op zoek gaat naar raakpunten of ontboezemingen die ze me in lichtelijk beschonken toestand deed.
"Het is creatief omgaan met een waarheid die voor iedereen wel geldt," zeg ik, "met onderwerpen die universeel zijn. Zoals het werpen van kindertjes, de eeuwige zoektocht naar een geliefde, het dagelijkse vechten in de moederrol en op de werkvloer omkunnen met de kleine of grote kanten van de medemens. Af en toe wel iets heel erg juist, of net heel erg uitgevonden. Je schoonmoeder een maatje 38 geven en Lief een nieuwe auto. Een oud-collega nog meer koortsblaren dan ze nu al heeft en een falend dieet, omdat je weet dat ze je column leest. En ze het heel erg mis heeft als ze denkt dat alles om haar draait.
Dat alles houdt het spannend, gewoon omdat sommigen dat ongewisse heel erg verdienen.

Schoorvoetend geeft de vriendin toe dat ze een nieuwe liefde heeft, een beetje ouder maar zeker niet rot. Met van die kuiltjes in zijn wangen, die hij heeft als hij naar haar lacht en dat is veel en vaak. En dat ze voor het eerst sinds lang weer eens durft te dromen dat er niet alleen een kat aan haar voeten ligt, maar ook een man. Maar dat ze het hem niet durft te vertellen, want het klinkt anders als ze het hardop zegt. Misschien schrijft ze hem wel een brief, zegt ze, dat is makkelijker.
En ik glimlach. Want misschien wordt het dan wel waar wat ze allemaal schrijft. Gewoon, omdat ze het heel erg verdient.

(Uit de reeks: Veertig en...)

 

feedback van andere lezers

  • Julien_Maleur
    Verpozend stukje leesvoer. Vlot te lezen.
    groetjes
    JM
  • GoNo2
    Sluit me aan bij J.Maleur
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .