writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Quo Vadis ?

door GoNo2

Quo Vadis ?


Miljarden pompt men in de banksector. 'k Vraag me af, waar ze die blijven halen ? De opéénvolgende regeringen van dit bananenkoninkrijk zeggen jaren aan een stuk, dat er onvoldoende geld is. Er is geen geld voor de werklozen, de leefloners, de gehandicapten en de werkende mens. We moeten al jaren bezuinigen en net nu we een overschot hebben op onze begroting, slaat de crisis toe. Crisis voor de gewone burgers, welteverstaan hé ? Ik heb nog geen enkele politieker weten inleveren. En die zogenaamde CEO's ook niet.
Onze koopkracht daalt zoals de aandelen van Fortis en Dexia. Met de minuut. Men waant zich terug in de oorlogsjaren, toen alles op de bon stond. Ik las in de krant dat de mensen meer bonnetjes uitknippen. Zelfs de politie schrijft meer bonnen uit. Maar dat zijn we al gewoon want het zijn onze vrienden hé ?
We hebben momenteel een gat in de begroting, waarbij het gat in de ozonlaag klein bier is. Bier dat ook weer duurder wordt. Nu nog de sigaretten, brood en alles wat men nodig heeft om op een deftige manier te kunnen leven en de cirkel is rond. De regering speelt sinterklaas met onze zuurverdiende centen. Maakt ons constant bang dat het nog slechter gaat worden. Dat we de broeksriem wat strakker zullen moeten aanhalen. We zitten terug in de jaren zeventig, toen de eerste oliecrisis een feit was. Toen ene Wilfried Martens zei: " Het einde van de tunnel is bijna in zicht !". Die "bijna" duurt al dertig jaar ondertussen. Zijn liefdestunnel is nog lang niet in zicht, zo te zien.
Mensen toch, er is geen crisis. Er is alleen maar stemmingmakerij en bangmakerij. Als ze eens moesten beginnen met de btw te verlagen naar 10 % en dit voor alle, maar dan ook alle producten. Als ze eens moesten beginnen met alle inkomens te verhogen met 10 %, het zou de koopkracht ten goede komen. Ik ben er zelfs van overtuigd dat het investeerders zou aantrekken, want mensen met meer koopkracht kopen meer producten. Maar ze liggen er niet van wakker, zolang ze zelf maar niets tekort komen. Zolang ze aan de vetpotten kunnen zitten. De brave burger zwijgt. De brave burger heeft geen tijd om op straat te komen, ze komen liever op straat om te betogen tegen de onrechtvaardigheden die plaats hebben in één of ander godvergeten land. Terwijl de grootste onrechtvaardigheden gebeuren onder hun neus.
De banken gaan failliet, so what ? Ze hebben al die jaren woekerwinsten gemaakt op onze kap, waar is dat geld gebleven ? Uitbetaald aan aandeelhouders ? Uitbetaald aan directeurs die het verschil niet kennen tussen een ezel en een paard ? Maar die ons wel citroenen voor peren verkocht hebben. En wij maar betalen voor dienstverleningen die we nooit gevraagd hebben. Kredieten à volonté, bankkaarten, hypotheken enz. Maar op alles plakt een prijs hé ? We hebben alles in tweevoud nodig. Twee tv's, twee auto's, twee pc's en sommigen twee vrouwen. De consumptiemaatschappij zakt als een pudding in elkaar wegens overconsumptie. En ze blijven maar reclame maken alsof er geen vuiltje in de lucht hangt. We zakken stilaan af naar de middeleeuwen, waar het plebs mag blij zijn, dat het als lijfeigene mag werken voor de grootgrondbezitters.
Waar het gepeupel maar één ding mag doen en dat is: z'n muil houden en braaf z'n handje openhouden....

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • badstop
  Of ze allemaal de strot omdraaien. Schijnt niet te mogen helaas.
  GoNo2: Idd
 • yellow
  We zitten in een hele zware crisis, alles zal omdraaien, de bodem is nog niet in zicht,
  M.
  GoNo2: Dankuwel
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .