writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verkeerd Parkeren is tegen de Wet

door GoNo2

Ik hang door m'n open raam een sigaretje te roken. Door een gesloten raam hangen, lijkt me niet zo verstandig. Hoewel ze zeggen dat scherven geluk brengen of was het ongeluk? Er staat een auto verkeerd geparkeerd, maar da's in m'n straat vrij normaal. In andere straten ook. Maar deze wagen staat voor een garagepoort en da's om moeilijkheden vragen. 't Is kwestie van tijd en afwachten. Een kwartiertje later is het al zo ver. Iemand is uit de garage gereden en ziet z'n weg geblokkeerd door een andere wagen. Ik kan zo op z'n gezicht aflezen dat de man boos is, héél boos.
" Problemen ?" vraag ik beleefd en medelevend.
" Staat hij in de weg ?"
" In de weg ? Hoe denkt u dat ik hier uit geraak ? Zoudt ge er niet beter aan doen, uwen auto te verplaatsen ?Da's hier wel een garage hé ? Of denkt ge dat ge alles moogt ?"
Eigenaardig, staat er ergens op m'n voorhoofd geschreven dat ik de eigenaar ben van die wagen ? Straffer nog, ik heb helemaal geen rijbewijs, laat staan een wagen. Ik wil hem dit ook antwoorden, maar die man lijkt me zo boos, dat ik er lol begin in te krijgen. Slecht karakter dat ik ben....
" Hoe zit dat vriendje, gaat ge diene auto verplaatsen of moet ik de politie bellen ?"
Oei, als de arm der wet erbij te pas gaat komen, zet ik m'n stekeltjes op hé. Dat wordt lachen geblazen.
" 'k Zou wel willen, maar 'k heb de sleutels niet..." antwoord ik geheel naar waarheid, want liegen is een doodzonde, zei m'n bomma altijd.
" Ge hebt de sleutels niet ? Goed, dan laat ik u wegslepen en 't zal een gepeperde rekening worden..." roept de man verbolgen.
Dit wil ik voor geen geld ter wereld missen en ik steek nog een kankerstokske op. De man grijpt z'n mobieltje of in 't schoon Vlaams zijne gsm en belt naar weet-ik-veel. Ik wacht af, lang kan het niet duren of de hele gemeentelijke politie zal hier gaan staan. Eventjes denk ik er aan om te roepen dat het een bomauto is, maar bij nader inzicht lijkt me dat toch maar niet aangewezen. Als men de politie nodig heeft, ziet men ze nooit zegt een volkswijsheid. In dit geval ook. Dat bleef maar duren en duren. Ik denk: straks val ik nog zonder sigaretten. Eindelijk, er stopt een politiewagen voor de deur. Een Smartje nog wel. 'k Had meer verwacht. Vroeger zeiden we tegen de flikken smurfkes, vandaar dat ze waarschijnlijk met Smartjes rijden. Ze vragen aan m'n overbuur wat er scheelt. De man doet een hele uitleg, waarbij hij herhaaldelijk naar mij wijst. Ik bekijk het met een grijnslach. Grijnslachen is verboden als ge naar een politieman in functie kijkt. En zeker als ze pas uit de politieschool komen.
" Meneer heeft de sleutels niet ? Zijt ge die dan verloren ? Dan zijn we verplicht om een takelwagen op uw kosten te bellen." zegt de jongste van de twee.
" U doet maar, ik kan de wet niet tegen houden hé ?" 'k Moet me inhouden om niet in lachen uit te barsten, maar dat zou uitdraaien op smaad aan de politie.
" Meneer, kunt ge open doen ?"
" Ik kan open doen, maar 't is wel op het derde dat ik woon en er is geen lift...."verwittig ik hen en een verwittigd man is er twee waard, in hun geval dan vier.
" Jaja, doe nu maar open, we gaan hier niet de hele middag staan palaveren, w'hebben nog ander werk te doen" spreekt de jongste. Volgens mij heeft de oudste van de twee een spraakgebrek, want 't is altijd de jongste die het hoogste en laatste woord heeft. Maar dit buiten beschouwing en geheel terzijde hé ?
Dus als rechtgeaarde burger doe ik open. Even later, hoor ik klopklop op m'n deur. Want de bel doet het niet, om de eenvoudige reden dat er geen bel aan m'n appartementdeur is. Zo logisch als maar zijn kan.
" Meneer, is z'n sleutels kwijt ?"
" Pardon, meneer de agent, dat heb ik niet gezegd hé ?"
" Ge hebt toch gezegd dat ge de sleutels niet meer hebt ?" Tiens, da's de eerste keer dat ome agent twee z'n mond opendoet.
" Inderdaad, heb ik gezegd dat ik de sleutels niet heb..."
" Dus zijt ge ze kwijt ?" probeert agent één nog eens.
" Nee mijne heren, ik heb nooit geen sleutels gehad, om redenen dat ik geen auto bezit en zeker gene blauwe.
Maar ik probeer dat al een uur aan jullie verstand te brengen en diene overbuur wil ook niet luisteren...."
" Zijt gij de plezantste thuis ?" vraagt de oudste.
" Zie ik er zo uit ?" is m'n wedervraag.
" Mag ik uw paske eventjes ?"
" Nee, dat moogt ge niet, ik ben niet verplicht m'n pas op zak te hebben in m'n eigen woonst en hebt ge een huiszoekingbevel ?"......." Dag heren " en ik sluit de deur voor hun neus. Ik hoor ze nog vragen aan elkaar: "Wat nu ?" " Wegslepen zeker ?" was 't antwoord van de jongste....
©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • elpe
  als flik kan ik alleen maar zeggen dat dit een verhaal "uit het leven gegrepen is".. mooi en zeer graag gelezen.. Grtz elpe
  GoNo2: Dankuwel
 • tessy
  grappig :-)
  GoNo2: Dankuwel
 • Jelsi
  Een beetje mijn situatie.. hihi.. hebb ook geen wagen, al staat er wel alle dagen een voor mijn deur..
  GoNo2: Dankuwel
 • badstop
  Goeie actie dus. Dat zal de grootbek leren.
  GoNo2: Bedankt
 • yellow
  Een leuk verhaal,
  echt gebeurd?
  groetjes,
  M.
  GoNo2: Zeker en vast, de realiteit tart soms de verbeelding hé ?
 • henny
  Hahaha, grappig en je deed het er om! Ik kon het wel waarderen.
  GoNo2: M'n naam is Haas en 'k weet van nikske
 • Victoria
  geweldig verhaal.

  GoNo2: Dankuwel
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .