writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sorane 1 Een nieuw begin - hoofdstuk 9/17

door Jelsi

Sorane
Een paar uur eerder hebben Dargo en Quana het spoor van de valse Jakira gevonden en bijten zich erin vast. Als ze de gezochte naderen, merken ze de vreemde gedaanten niet op, die hen bespieden. In het midden van een grasvlakte zien ze Jakira plots staan. De blondine staat uitdagend naar hen te kijken. Quana slikt even. Het is alsof ze hun "dode" vriendin voor zich zien staan. Ze activeren hun energiezwaarden en lopen op hun hoede naar hun tegenstandster toe. Plots voelen ze echter een tinteling, als ze door een onzichtbaar veld lopen. Dan klinkt de spottende lach van Jakira in hun oren.
"Nu heb ik jullie allebei in de val. Levend komen jullie hier niet meer uit," roept Jakira uit.
Quana en Dargo kijken elkaar even aan. Ze beseffen beiden dat ze te roekeloos geweest zijn.
"Mag ik een beetje spelen, beste vrienden," vraagt Jakira spottend en geeft een teken met haar linkerarm.
Dargo merkt als eerste de, in het zwart geklede, soldaten op, die om hen heen tussen de bomen uit komen. Allen zijn ze met energiezwaarden gewapend.
"Doe jullie uiterste best en laat me genieten van het schouwspel. Let wel op, vrienden. Deze soldaten werden speciaal getraind om jullie gebroed uit te schakelen."
Dargo, die de sterkste telepaat is van beiden, probeert snel contact op te nemen met hun vrienden. Maar door het antiparaveld, waar ze doorheen liepen, lukt het niet.
"Nutteloos, vriendje. Niemand kan jullie meer helpen," spot de blondine, die de poging van Dargo waarnam.
Dan worden ze door zwaardvechters aangevallen. Dargo en Quana moeten al hun kunnen boven halen om de aanvallers te weerstaan. Rug aan rug, verdedigen ze zich. Toch heeft Jakira zich misrekend. Quana duikt plots onder enkele aanvallers door, die volledig verrast worden. Als ze zich omdraaien, kent de roodharige geen genade meer. Ze breekt compleet doorheen hun verdediging. Drie van hen moeten het met de dood bekopen, terwijl Quana nu moet wijken onder de slagen van de overblijvenden. Dargo heeft intussen ook van de aarzeling gebruik gemaakt en heeft zich uit de kring kunnen bevrijden.
Een van zijn belagers ligt achter hem dood in het gras. De overblijvenden verspreiden zich en vallen in paren hun prooi aan. Zo wisselen ze elkaar af in een poging om het tegenstander uit te putten. Maar Dargo doorziet hun bedoeling en werpt plots enkele cruns op hen toe. Enkele reageren te laat en voelen de vlijmscherpe ruitachtige werptuigen in hun borst dringen. Zieltogend storten er vier neer. Drie anderen wijken gewond achteruit, terwijl hun resterende maten Dargo in groep aanvallen. De "jongeman" moet bliksemsnel achteruit wijken en merkt op dat moment de Quana in het nauw gedreven wordt.
Quana is gevallen en probeert zo goed als ze kan de slagen van haar belagers te ontwijken. Ze is echter al verschillende malen geraakt en bloed uit verschillende kleine wonden. Jakira kijkt intussen glimlacht toe, maar als Quana langzaam maar zeker rechtop geraakt, balt ze haar handen tot vuisten. Woedend kijkt ze toe, terwijl ze meer dan tien van haar volgelingen dood of gewond in het gras ziet liggen.
Plots wordt Dargo geraakt in zijn dij en wankelt achteruit. Toch houdt Dargo zich staande en weerstaat de aanvallen van zijn vier overblijvende tegenstanders. Quana heeft nog maar drie belagers voor zich en deze kan ze met gemak aan. Plots schrikt ze als ze de kreet van Dargo hoort. Ze ziet dat Dargo op zijn knien zit, zijn beide dijen zijn vol bloed. Maar toch merkt ze de vechtlust in zijn ogen. Even is ze haar concentratie kwijt en voelt een hevige pijn in haar linker zijde. Ze beseft dat ze geraakt is en tast naar de wonde. Quana kijkt de mannelijke en de twee vrouwelijke tegenstanders aan. Ze grijnzen haar toe.
"Jij en je vriend waren goede vechters, Quana. Maar zoals je weet komt voor iedere strijder ooit de dood."
Quana laat haar wapen zakken, terwijl ze haar hand tegen de wonde drukt. Zonder dat ze het merken probeert ze haar wonde te genezen. Hoewel het bloeden stopt, lukt het haar toch niet.
"Quana, hebben jullie genoeg gehad. Of wil je mij nog een tijdje amuseren, door als een gewonde worm door het gras te kruipen," spot Jakira.
Quana kijkt om naar Jakira. En roept:
"Jij laat je dienaren je vuile werk opknappen, kloon. Je bent te laf om het zelf tegen mij of Dargo op te nemen," roept Quana, Jakira toe.
"Te laf. Denk je dat. Ik kan je met een gedachte verpulveren, maar ik gun mijn tegenstanders een eerlijk gevecht."
"Een eerlijk gevecht, laat me niet lachen. Ik sta verstomd dat je dienaren een laffe heerseres willen dienen."
"We moeten, Quana. Ze bezit de status van onze vroegere meester. Door haar beheerst de symbiont ons lichaam," hoort ze een van de vrouwen achter haar zeggen.
Quana kijkt moeizaam om en antwoordt.
"Jullie meester diende de verkeerde zijde. Maar hij was tenminste geen lafaard. Hij stierf als een krijger door de hand van de echte Jakira. Jullie nieuwe meesteres is maar een flauwe kloon van onze vriendin. Ze moet haar macht nog bewijzen, als ze al macht heeft."
Dan kijkt ze terug naar Jakira en merkt dat die haar handen tot vuisten gebald heeft
"Jij wilt mijn macht voelen, Quana. Misschien heb je gelijk. Ik heb genoeg van jullie nederlaag genoten," roept Jakira uit en concentreert zich.
Maar dan voelt ze plots een vreemde uitstraling in haar buurt. Verrast kijkt ze om zich heen, maar ziet niets verdachts. Tot ze plots naar haar volgelingen kijkt. De zwarte symbiont, die hen beheerst, wijkt uit hun lichaam. Haar volgelingen deactiveren hun energiezwaarden en kijken haar uitdagend aan. De zwarte symbiont, die nu vloeibaar door het gras, in haar richting schuift, huilt van de pijn, die ze tot diep in haar lichaam voelt.
Jakira beeft van woede, maar ze kan niets doen. Ze staat er alleen voor.
"Ooo, wat zullen die twee en haar volgelingen boeten. Ze wilden haar macht zien. Geen probleem. Ik zal het hun tonen voor ik hen verpulver," denkt ze.
Quana en Dargo die de vreemde straling plots voelden wijken, krijgen langzaam hun krachten terug. Quana is de eerste die op Jakira toeloopt.
"Nu gaat het tussen ons beiden," glimlacht ze.
Jakira kijkt de roodharige met bliksemende ogen aan en haalt uit met haar hand. Een vuurbal schiet op Quana toe, maar deze kan hem ontwijken. Toch voelt ze dadelijk dat ze nog niet helemaal hersteld is. De volgende vuurbal kan Quana maar op het nippertje ontwijken, maar de derde raakt haar rechtbeen. Ze krimpt in elkaar van de pijn, terwijl ze op de grond valt.
Als Jakira op haar toestapt.
"Jij wilde mijn macht voelen, Quana. Bereid je maar voor om voldoende weerstand te bieden, anders kan ik er niet van genieten."
"Ben je mij vergeten, kloon"
Kalm draait de blonde vrouw zich om en kijkt Dargo aan, die licht wankelend voor haar staat.
"Haha. Heb je nog niet genoeg. Zelfs samen zijn jullie nog niet sterk genoeg om mij te verslaan. Jullie en je maten zijn ten dode gedoemd. Ik zal mijn vroegere meester wreken. Jullie bloed zal ik aan hem schenken, om hem te eren. En dan word ik zijn gelijke."
"Dat wil ik eerst nog zien, Jakira. Of heb je een andere naam, kloon," sist Dargo.
"Nee, van af nu ben ik de enige echte Jakira en jullie overleven deze dag niet," lacht Jakira en concentreert zich even.
Dargo krimpt ineen van de pijn, maar valt haar plots aan met al zijn krachten, maar dadelijk beseft hij dat zijn kracht niet voldoende is. Half bewusteloos zakt hij neer in het gras.
"Jij komt straks aan de beurt, eerst je vriendin en medestrijdster. Als zij sterft, zul je misschien beseffen hoe nutteloos jullie strijd is," zegt Jakira, terwijl ze zich lachend tot Quana wendt, die met haar lichtzwaard stevig in de hand op haar toekomt.
Jakira activeert grijzend haar energiezwaard en wacht de aanval van Quana af. Quana beseft dat ze geen van beiden tegen deze kloon van hun "dode" vriendin op kunnen. Toch geeft ze de strijd niet op. Twee maal wordt ze zwaar geraakt en moet dan onder een regen van slagen steeds meer wijken.
"Genoeg gespeeld, Quana. Nu wordt het tijd om af te rekenen," grijnst Jakira, terwijl ze twee stralen van Quana's wapen wegslaat.
Met drie slagen brengt ze Quana uit haar balans en slaat bliksemsnel toe. Ontstelt staart Quana naar haar rechterarm, die met haar geactiveerde energiezwaard in de hand op de grond valt. Dan kijkt ze naar "Jakira". Maar deze duwt snel de punt van haar energiezwaard tegen de borst van de roodharige.
"Zeg je gebedje op, meid. Snel je hebt juist drie secon.."
"Kloon, laat haar nog even in leven, anders geef ik je zelfs de kans niet op een eerlijk gevecht," horen ze plots een stem.
Jakira draait zich langzaam om en kijkt naar de onbekende vrouw.
"Ha, daar hebben we Sorane, de huurmoordenars."
"Hoe weet jij"
"Aqunok en zijn vrienden werken voor mijn organisatie. Serdon zal ik eens ter verantwoording moeten roepen. Hij melde mij dat je dood was en zo te zien leef je nog steeds."
"Toch niet, kloon. De maat van Serdon miste niet en jij ook niet, maar die hierboven beslisten er anders over," antwoordt Sorane.
"Dan maakten zij een vergissing, die ik even moet rechtzetten," lacht Jakira en loopt op Sorane toe.
Plots staart ze de roodharige verschrikt aan.
"Tot de dood, kloon," hoort ze Sorane zeggen, terwijl die haar energiezwaard activeert.
"Jakira", kijkt haar even nadenkend aan en fluistert:
"Jakira, jij bent Jak."
"Goed geraden. Ik was Jakira, kloon. Verdedig je."
Het gevecht barst in alle hevigheid los. Sissend botsen de zwaarden tegen elkaar en zoemen door de lucht. Geen van beiden geraakt door de verdediging van haar tegenstandster. Alleen heeft Sorane het moeilijk om tegen haar eigen evenbeeld te vechten, ook al is het een kloon.
"Ze is niet slecht, die Sorane Cobanon. Waar zou ze zo hebben leren vechten?", merkt Dargo op, terwijl hij toekijkt hoe de roodharige de aanvallen van de blondine opvangt.
Plots zien ze een steen tussen het gras omhoog zweven en recht op Sorane toeschieten. Quana wil een waarschuwing roepen, als ze Sorane opzij ziet duiken. Jakira is even verrast, maar toch kan ze, zij het op het nippertje, zichzelf half onstoffelijk maken. De steen schiet door haar heen, maar Sorane gunt haar geen tijd en valt met een regen van slagen aan.
Jakira moet deze maal wijken. Steeds verder naar de bos rand toe. Beiden raken elkaar soms, waardoor ze lichte wonden hebben. Jakira werpt plots een energiebal op Sorane toe. De roodharige vangt hem echter op en laat hem met een grote boog op Jakira toe schieten. De blondine heeft het echter gemerkt en nog voor ze opzij springt, schieten twee energiegolven op Sorane toe. Terwijl Jakira de bol met gemak kan ontwijken, duikt Sorane ook opzij, waardoor de energiegolf haar mist, maar de andere raakt haar lichtjes. Wankelend probeert ze haar evenwicht te behouden. Jakira ziet echter haar kans en stort zien op Sorane. Die wordt in het nauw gedreven door de zware slagen, die ze maar op nippertje kan opvangen met haar energiezwaard. Jakira zet nu alles op alles, nu ze merkt de Sorane zo goed als hulpeloos is.
Dan slaat ze keihard toe. Sorane probeert de slag nog op te vangen, maar het energiezwaard wordt uit haar hand geslagen. De cilinder schakelt zichzelf uit en rolt door het gras weg.
"Vaarwel, Sorane," roept Jakira spottend uit.
Vlak na haar uitroep, merkt ze de reactie van Sorane op en probeert nog opzij te springen, maar het is te laat. Twee energiebollen schieten vlak na elkaar uit de rechterhand van Sorane. De eerste raakt haar vol, terwijl de tweede haar schouder raakt. Jakira wordt achteruit geworpen en beland kreunend op haar rug. Haar wapen rolt uit haar hand, terwijl de cilinder van Sorane naar Sorane's hand toeschiet.
Als Sorane op haar tegenstandster wil toestappen, doet een hevige aardbeving de grond daveren. Sorane valt en rolt naar een opengebarsten spleet toe. Quana en Dargo zien haar erin verdwijnen. Ook de kloon kijkt verschrikt toe, terwijl ze zich met moeite rechtop gaat zitten. Even is naast de blondine een vreemde gedaante zichtbaar.
"Een Droak," fluistert Quana.
"Die is er geweest. De anderen komen later aan de beurt," lacht de Droak, terwijl Jakira wankelend rechtstaat.
Bijna eerbiedig kijkt ze de vreemde aan. Maar Quana kijkt naar de gedaante die achter de twee materialiseert en zegt:
"Daar zou ik niet zo zeker van zijn."
Maar om de Droak en Jakira verschijnt een energieveld en een seconde later zijn beiden verdwenen, zonder de woorden van Quana te horen. Sorane/Jakira kijkt even naar de plaats waar de Droak en de valse Jakira verdwenen. Dan richt ze haar blik Quana en Dargo. De elf soldaten van de zwarte wacht staan toe te kijken, niet goed wetend wat ze nu moeten doen. Vier van hen zijn gewond. Negen soldaten zijn dood. Plots neemt Sorane een besluit en loopt op haar vroegere vrienden toe.
"Wie ben jij? Je vecht als n van de beste van ons."
"Ik ben ook n van jullie, Quana. Ik zie er anders uit, maar innerlijk ben ik nog steeds Jakira," zegt ze.
"Jakira, dat kan toch niet. Die kloon noemde je, Sorane de huurmoordenares. "
"Dat klopt ook, Dargo. De echte Sorane Cobanon verhuurde haar diensten aan misdadigers, voor ze in ruil voor strafvermindering met de politie ging samen werken. Maar het werd haar dood. Door het ingrijpen van Taxala, kwam ik in Sorane's lichaam terecht."
"Taxala? Je bent niet goed bij je hoofd, Sorane. Je wil ons toch niet voor de gek houden."
"Nee, Quana. Wat Taxala wil, weet ik nog niet. Maar daar kom ik wel achter."
'sorane werd toch neergeschoten door een sluipschutter."
"Je hebt het juist, Dargo. Maar dank zij mijn krachten kon ik Sorane's lichaam genezen en opende, enkele maanden geleden, mijn ogen in het dodenhuisje."
"Dat zal een verrassing zijn voor Aya en de anderen," glimlacht Quana.
"Vanaf nu zijn er twee roodharigen in onze groep."
"Nee, Dargo. Ik kan nog niet met jullie meekomen. Eerst moet ik nog enkele mensen helpen en mijn nieuwe leven op orde stellen."
"Je weet niet alles, Jakira. De basis is er niet meer en Xan ook niet."
Even kijkt Sorane Quana verbaasd aan, maar zegt dan toch hun verbazing.
"Daar heb ik geen tijd voor, Quana. Ik heb een opdracht, die ik zo snel mogelijk moet uitvoeren."
"Misschien kunnen we je helpen, Jakira. Of moeten we je nu Sorane noemen," zegt Dargo, maar Sorane wordt op dat moment onstoffelijk.
"He, de soldaten van de zwarte macht zijn er ook niet meer," schrikt Quana, terwijl Dargo denkt:
-Een ander uiterlijk, maar nog steeds dezelfde. Was Xan er nog maar, dan konden we haar opsporen.-

 

feedback van andere lezers

  • Julien_Maleur
    Spannend. Zo een gevecht neerzetten lijkt me niet zo eenvoudig. Is toch vrij goed geslaagd.
    vg JM
    Jelsi: tja, een beetje geluk is nodig...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .