writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wisselvallig Succes

door GoNo2

Hij schrijft al jaren aan een stuk. Met wisselvallig succes. Hij snapt soms z'n eigen schrijfsels niet, laat staan dat hij z'n lezers snapt. Kritiek op z'n verhalen legt hij naast zich neer. Zelfs al zijn die verhalen doorspekt van de schrijffouten. Maar het deert hem niet.
Hij gelooft in z'n schrijfkunst, ooit wordt hij beroemd. Zeker weten. Iedereen wil vijf minuten beroemd zijn, anders zouden ze er geen film over maken. Iedereen wil kunnen leven van z'n pennenvruchten. Zich uitsluitend bezighouden met het op papier zetten van gedachtengangen.
Gedichten schrijven, waarvan men zegt: " da's knap, wat een meesterlijk gedicht ".
Verhalen, met als kroon op het werk, een boek dat uitgegeven wordt. Een boek voor het nageslacht, waarop de naam van de auteur prijkt als herinnering aan het ooit bestaan hebben.
Wat drijven sommige personen om gedichten te publiceren, die men met de beste wil van de wereld moeilijk kan omschrijven als een gedicht ?
Maar ze doen voort, vroeg of laat zetten ze een pareltje neer. Iets waarvan men stil wordt, iets dat een mens achterover doet leunen om na te denken. En dat ene pareltje van een gedicht of verhaal, is meer waard dan al de miskleunen die ze ooit geproduceerd hebben.

" Kijk zie, hebt ge dat stukje van GoNo gelezen ?" vraagt de schrijver aan z'n wederhelft, eventjes het gezuig en gesnabbel aan haar borsten onderbrekend.
" Verdomme, waarom stopt ge nu ? 't Was juist zo lekker!" antwoordt z'n eega kwaad.
" Vrouwe, 'k voel de inspiratie opkomen, 'k ga een subliem verhaal schrijven, 't kan ook een gedicht zijn. Een echt pareltje."
" Zoudt ge niet beter uwen inspiratie gebruiken om verder te doen en af te maken waarmee ge bezig waart...?"
" Da's juist m'n liefste muze, ik moet eerst dat ander verhaal nog afmaken..."
Hij schrijft al jaren aan een stuk, met wisselvallig succes....

ęGoNo

 

feedback van andere lezers

 • matahari
  M E E S T E R L I J K GoNo !

  liefs matahari
  GoNo2: Van u neem ik dat aan, van anderen ook!
 • krisdl
  Mooi uitgelegd waarom een mens schrijft.
  GoNo2: Dankuwel
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .