writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 32: gesplitste zeepbellen)

door fenk

Iedereen met een minimum aan zelfbewustzijn vindt zichzelf essentieel anders dan zijn medemens. Ik ging er dus vanuit dat de puinhoop in mijn hoofd een uniek fenomeen was. Maar het neurale netwerk van Munshi knetterde even hard en leed duidelijk onder overbelasting. Na twee maanden van turbulente e-correspondentie, net op het moment dat ik meende dat ik haar persoonlijkheid min of meer in kaart gebracht had, ontdubbelde ze zich. Alsof ik geprobeerd had een te grote zeepbel te blazen, die onder de oppervlaktespanning in twee bollen splitste.

Ik had nu twee adressen, munshi89@hotmail.com en kore_selenes@hotmail.com. Uit gewoonte koos ik het eerste adres en beantwoordde de laatste e-mail die van hieruit verstuurd was.

RE: osculatiepunten en onbereikbare schakelaars‎
From: de messenwerper (demessenwerper@hotmail.com)
Sent: Friday, June 01, 2007 9:04:29 AM
To: munshi moonshe (munshi89@hotmail.com)

Ja, dat is waar, we bevinden ons in een donkere kamer. Maar ik heb de indruk dat jij me verhindert het licht aan te steken, de duisternis is jouw comfortabele dekmantel. Je speelt een spel, je zaait verwarring. Maar vooral, je roept met verschillende stemmen; ze komen van verschillende kanten, uit verschillende tijdperken, verschillende werelden.

Je schrijft me onder de naam van Kore Selenes. Een schuilnaam voor een alias van een anonieme vermomming? Kom ik op deze manier dichter bij je kern? Ik voel me eerder uitverkoren als enige toeschouwer van een bizar schimmenspel? Is "Kore" je nieuwe masker in deze Griekse tragedie?

Je geeft me een tekenpapier waar een figuur onthuld wordt als men de punten in de juiste volgorde verbindt. Maar de punten zijn niet genummerd.
Wie is de vrouw die alles van je gestolen heeft?
Hoe zou ze mij hebben bedrogen?
Wat moet ik me voorstellen bij de vader van een wees?
Je verwijt me dat ik geen goede lezer ben. Maar ik registreer alles. De slangenvrouw, pater Egidius, de dolle mol, de smid, het vondelingenmandje,... stippen zonder lijnen.
De enige figuur die je voor me uitgetekend hebt, is de pentagram achter je naam in je laatste e-mail. Wil je hiermee de duivel op afstand houden? Doe geen moeite, ik zal je ontmoeten op 18 juni. Of probeer je me af te schrikken door je waanzin te étaleren? Ik kan je verzekeren dat dit me eerder aantrekt.

Ik had gehoopt op een openbaring op pinksterdag, maar sindsdien orakel je er nog meer op los. En toch, ondanks de duisternis, kan ook ik de raakpunten niet ontkennen. Ik weet dat de orde van dit contact nog zal toenemen. Toen ik las dat ook jij de tijd opsplitst in priemgetallen, voelde ik het elektrostatisch geknetter van een osculatie.

Vertel me over Kore Selenes.

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    het leest best echt
    of ik stiekem meekijk in
    een mailwisseling...
    Knap!
    fenk: Inderdaad, voyeurisme is het geheim van het leesplezier.
  • sproet
    een verhaal dat me heeft besmet, zou het een virus kunnen zijn?
    graag gelezen.

    liefs, trees
    fenk: Leef je dan maar sociaal eens goed uit, zodat het virus zich razendsnel verspreidt :-)

    ThX
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .