writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

I love Junkies ( achter een omheining van betonnen muren )

door GoNo2


Regelmatig ga ik in discussie met zo van die kortzichtige mensen, die denken dat ze het warm water uitgevonden hebben. Die bij hoog en bij laag blijven beweren dat drugs niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Die blijven beweren dat drugs moeten gelegaliseerd worden. Zogenaamd omdat er dan minder criminaliteit zou zijn.
Meestal wordt er dan verwezen naar de gelegaliseerde drugs zoals tabak & alcohol. Met dat verschil dat ik weinig lees over oude mensen die overvallen worden, om aan een tabak-of alcoholverslaving te voldoen. Er zullen er wel zijn, neem ik aan....
ik krijg het serieus op m'n heupen en andere delen van m'n goddelijk lijf, als er weer zo'n debiele overjaarse hippie mij komt vertellen, dat er meer slachtoffers vallen in het verkeer dan bij het nemen van drugs. 't Zou kunnen, maar waarschijnlijk zullen er ook meer slachtoffers vallen in 't verkeer, dan pakweg in 't klooster van de Zusters van de H.Maagd. Om maar te zeggen dat die argumenten van nul en generlei waarde zijn.
Als ik op m'n brommer stap en achter een bus of camion rijd, krijg ik ook meer schadelijke stoffen binnen dan dat ik een sigaretje opsteek. Met dat verschil, dat ik geen overlast veroorzaak en ik de mensen niet lastig val. Junkies daarentegen. Wat mij nog het meeste stoort, is dat er geprobeerd wordt die arme junkies in een slachtofferrol te duwen. We zijn bijna moreel verplicht die onnozelaars te helpen met onze zuurverdiende belastinggeld. Terwijl ik er van uitga, dat iedereen over een vrije wil beschikt, niemand is verplicht om drugs te nemen hé ?
Ik spreek hier over de echte verslaafden, niet over de man of vrouw die een jointje na z'n werk rookt, thuis in een besloten sfeer. Zolang er maar geen kinderen in de buurt zijn. En ja, dat geldt ook voor sigarettenrokers. Ik probeer daar rekening mee te houden, in de mate van het mogelijke, welteverstaan. Op café is een ander paar mouwen, maar daar horen kinderen sowieso niet thuis.
Ben ik nu voor of tegen het legaliseren van allerlei drugs ? Compleet tegen, en ja, men moest nog veel meer repressie uitoefenen. Geen compassie met die flapdrollen, met die karakterloze napchards, die hun spuiten tot op de voorhof van ons appartementsblok gooien waar ze gezellig samentroepen met gebruikte condomen, vuile pampers en maandverbanden. Waar ik met een bang hart moet afwachten tot m'n kleinzoontje van drie jaar, vroeg of laat met een drugspuit in z'n handjes zal rondlopen......

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jack
  Relax uw goddelijke lijf maar, er zullen altijd mensen zijn waar je het niet mee eens bent en daar kan je maar beter geen hartkwaal aan overhouden. Bovendien zullen drugs gewoonweg nooit ofte nimmer gelegaliseerd worden, maak u geen zorgen!
  GoNo2: Dankuwel !
 • verf
  U beschrijft wat er nu gebeurd legalizeer het spul dan bent u van de zever af. Trouwens gelieve als u consecwent bent ook de zoon van een provinsie gouverneur een bekende schrijver enkele acteurs in de gevangenis te stopen. Nu lijden alleen arme mensen onder de drugs represie. Trouwens doet uw oogen open de legalizatie is na 40 jaar WAR ON DRUGS een feit. EEN BRITS OVERHEIDS RAPORT schreef 'er is nog nooit zo veel drugs op de markt geweest en de kwaliteit is nog nooit zo goed geweest' dus DOET UW OOGKLEPPEN AF
  GoNo2: Sjonge, als het over drugs gaat zit ge nogal rap op uw paard hé Verf ? En ge moet zo niet roepen, 'k ben niet doof hé ? Een beetje elementaire beleefdheid mag er nog wel zijn, me dunkt.
  Ik schrijf mijn mening en als deze niet stookt met de uwe, tant pis.
  Ik heb zo de indruk dat ge alles wat ik schrijf persoonlijk opvat.
  Doe uw oogkleppen ook eens af en leer eens dat er mensen zijn met andere meningen.
  En wat betreft: " dan ben ik van de zever van af", ga met jullie bende op een onbewoond eiland wonen in de Stille Oceaan, daar zijn jullie niemand tot last. Alleen is er veel kans dat zelfs de haaien jullie niet lusten....
  In ieder geval, bedankt voor je fb
 • jan
  een harddrugverslaafde is een gevaar voor zichzelf en z'n omgeving en heeft een probleem waar hij zelf geen oplossing voor heeft dus kan ik me wel vinden in uw logica!

  grts
  GoNo2: Dankuwel !
 • Mephistopheles
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet vies ben van een joint, maar ik rook het nooit in bijzijn van een kind ofzo, meestal thuis met een lekker muziekje op de achtergrond. Wat die legalisatie betreft ben ik het eens met Jack, dat zal zo snel nog niet gebeuren.
  Groeten.
  GoNo2: Dankuwel !
 • tessy
  Als moeder zijnde heb ik gewoon angst als ik merk dat men drugs banaliseert . Het zal je maar overkomen om je kind aan drugs ten onder te zien gaan.De machteloosheid die je voelt als ouder, een verschrikking gewoon.
  Voor mij kunnen ze dealers niet zwaar genoeg straffen, ze storten mensen willens en wetens in het verderf en dit enkel uit geldgewin.

  GoNo2: Dankuwel !
Er zijn 17 bezoekers online, waarvan 0 leden: .