< terug
Koken-eten met ERWEE
Men hergebruikt de saus
van de eerder opgegeten
'konijnenbouten in appel-Portosaus'
Men warmt die saus een eerste keer behoorlijk op
zodat er al een vloeibare specie ontstaat.
Hierbij voegt men dan de resten
van een bakje Surimisalade
van voor twee weken.
Daarna voegt men
ook de resten
van een vergeten bakje
'Kip Andalouse'
van zowat een week geleden.
Eens zover zet men
voor een drietal minuten
en op vierhonderd graden
het geheel andermaal
in de micro wave.
Men laat de combinatie afkoelen
op het keukenschap.
Zodoende kan de geur zich
verplaatsen door al de vertrekken van het huis.
Eens koud genoeg
mag de schotel
nog een tijd
ter verdere afkoeling
en omwille van de frisheid
in de koelkast.
Dan maar opdienen
met Grieks of Turks brood
of Chiabatta
Naar wens mag daar
nog een toefje
crème fraiche bovenop.
Smakelijk!
feedback van andere lezers- RolandBergeys
Vind dit helemaal geen gedicht, Erwee, terwijl de tekst - wat mij betreft - ook zomaar wat is. Eender wat, eigenlijk, tijdverspilling voor lezer en schrijver. Sorry, al veel betere dingen van je gelezen. ERWEE: No hard feelings meneer Van Hove. - zwartkopje
Hoi Erwee,
Ik dacht dat ik speciale eet-combinaties had, maar die van jou gaan nog gradatie verder ;)
Euh... bedoel je in de eerste paragraaf : men hergebruikt de 'kots' of lees ik het verkeerd?
=> het geheel andermaal in de microwave => komt bij mij over alsof het dan de tweede keer is dat je het in de microwave zet.
=> ter verdere afkoeling
en omwille van de frisheid (is overbodig, vind ik want waarom zet je anders iets in de koelkast?)
gr.
zwartkopje
ERWEE: inderdaad, waarom zet je iets nog een keer in de koelkast? - feniks
Volledig eens met Roland. Hoewel leuk geschreven, is dit geen gedicht. Ik beoordeel het dan ook als een gedicht : niet goed, dus.
ERWEE: C'est ne pas une Poème. Indeed. - Hoeselaar
Dit is geen gedicht en als recept niet te gebruiken, zie wel de gein er in maar niet ieder voelt dit zo aan
wilhelm ERWEE: Tja, ooit schilderde iemand een pijp, en toch was dat geen pijp. *lol* - gono
Hallowijn nr 2 ? ERWEE: Ik besef het gono. - teevee
mag het ook: Turks fruit zijn?? ERWEE: Goeie tip. Kan er altijd bij. Ga dat uitproberen. - SabineLuypaert
oioi zal ik den ambulance al bellen met een portie antigifcentrum??? hahaha
gedufd deze, doorgetrokken reciclage noem ik dat, hopelijk zijn er nog niet te veel vrijgezellige vrijgezellen vergiftigd door dit menuke
ERWEE: Tja, die kok in Engeland heeft dat onlangs nog eens voorgeschoteld aan die KGB-Rus . .
En op tv maar zeuren over dat plutonium. - Lucky
in de groen bak gezeten? ERWEE: Uit de diepvries gehaald denk ik.
Zeer bedankt! - Victoria
jij hebt wel een speciaal idee over dichten, h?? :-) ERWEE: Is natuurlijk ook meer een soort sketch, en vooral een nietig humorstukje.
Staan huis wel betere dingen op hoor!
Bedankt, ik maak voor de zondag dit gerecht als opener.
|