writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

OPEN BRIEF AAN WH

door koyaanisqatsi

Laten we er geen doekjes om winden: zoals WH er nu voor staat zou euthanasie de beste oplossing zijn.
Kritiek op de beheerder(s)? Ik stelde maar één catastrofale blunder vast toen Jan de zaak een paar jaar geleden uit handen gaf: Alle werken van de mensen die niet meer in het betaalbootje wilden stappen werden er eenvoudigweg uitgegooid. Met andere woorden: ze kregen de deur tegen hun neus gesmakt en meteen was WH een hoop potentiële lezers, schrijvers en leden kwijt.
Vraag: is er geen toekomst meer voor internet-schrijverssites? Waarom niet? Er zijn nog net zo veel mensen die al schrijvend hun ei kwijt willen dan pakweg tien jaar geleden.
Vraag: krijg je dit vehikel (WH) dan nog terug op gang? Moet kunnen, maar dan met meer creativiteit en kleur. Laat bv een dichter of schrijver zijn gedicht of verhaal begeleiden door een door hem gekozen afbeelding. Stop oude werken bv in soort een antiquariaat. Klop aan bij verenigingen. Verander desnoods de naam.
Nog één ding (anders ga ik door tot morgen): Deze site wordt door iemand beheert, maar het blijven wel de leden en de lezers die de kers op de taart moeten leggen. Het volstaat niet dat we enkel onze droefheid en frustratie uitschreeuwen.
Ik kijk naar reacties uit.
groeten van K.

 

feedback van andere lezers

 • jamal
  het is lang geleden dat ik hier nog eens passeerde... heb een tekst geplaatst omdat ik weer de drang voelde om te schrijven. en ja, natuurlijk keer ik dan terug naar mijn collega's, partners, schrijvers, lezers...in ieder geval, de plaats waar ik heeeel lang mijn 'ei' kwijt kon, in al zijn betekenis. maar dan lees ik je bijdrage en besef dat sinds mijn laatste bezoek het een en ander is gebeurd, al weet ik niet precies wat.

  ik volg het terug mee op...

  groeten
 • stater
  rekening houdend met sommige (nog steeds niet verholpen) programma-technische gebreken ben ik doorgaans met veel plezier hier doende geweest.. en zal hier ook blijven doorgaan tot het bittere einde van een proces dat men in de medische wereld met versterving aanduidt.. om toch wat meer respons op m'n werkjes te krijgen ben ik tevens inmiddels uitgeweken naar een andere gedichtensite.. hopende op betere tijden voor ons aller geliefde WriteHi(s)story..
  koyaanisqatsi: ;-)
 • GoNo2
  Misschien eens aankloppen bij Bart Somers in Mechelen voor subsidie?
  koyaanisqatsi: Of in A'pen bij BDW, tenslotte promoten we onze moedertaal! ;-)
 • ivo
  het is bedroevend en mistroostend , ik ben door de uitzichtloosheid uitgeweken, met pijn in mijn hart
  hopelijk kan er iemand dit zinkend schip terug rechtop krijgen

  het gaat jullie goed
  koyaanisqatsi: bedankt Ivo. alle begrip voor je uitzichtloosheid. Misschien slagen we er alsnog in wat op gang te brengen
 • pieter
  Beste Luc,

  Je hebt helemaal gelijk als je stelt dat de leden en lezers wèl degenen moeten zijn die de kers op de taart leggen. (mooie beeldspraak trouwens)
  Een tijdje terug heb ik per email contact gehad met Jan Willems. Hij meldde mij dat hij door (persoonlijke) omstandigheden heel weinig tijd heeft. En er blijkt ook geen geld in kas te zijn. De vorige eigenaar (drukkerij De Punt) heeft al het lidmaatschapsgeld. Ik begrijp dat Jan nu eigenaar is, maar zeker weten doe ik dat niet. Volgens Jan is de website hard aan een technische update toe. In het verleden is de site in elkaar gezet door twee jonge ingenieurs. Toen was het technisch 'state of the art'. Nu kost elk 'broodnodig' onderhoud handen met geld en dat is er niet.
  Ik heb Jan toen de suggestie gedaan om het updaten van de site voor te leggen / uit te besteden aan een opleiding voor IT. Studenten kunnen daar dan een soort van afstudeerproject van maken. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Ik weet niet of Jan met mijn voorstel aan de slag
  gegaan is. Tevens weet ik niet of mijn idee daadwerkelijk haalbaar is.

  Verder heb ik Jan gemeld dat, in mijn beleving uiteraard, de bijdragen van Fred van der Wal afschrikwekkend kunnen zijn voor nieuwe lezers. Ik heb ook aan Jan laten weten waarom en wat ik van de persoonlijkheid van deze Fred vind. Dit zal ik echter niet hier melden. Maar een ieder is natuurlijk vrij om dit aan mij via de mail te vragen.

  Zelf ben ik aan het broeien op een nieuw verhaal dat ik hier wil publiceren. Maar helaas, het schiet nog niet echt op. Maar wellicht biedt de komende regenachtige week de gelegenheid om nou eens echt aan de slag te gaan.

  Als laatste:
  Ik heb een aantal andere schrijfsites bekeken en ik vind WH nog steeds het meest overzichtelijk en daardoor toegankelijk.

  Vriendelijke groet,
  Pieter.


  koyaanisqatsi: Bedankt voor je respons, Pieter. Je voorstel moet toch haalbaar zijn. Hoe dan ook, als er niets gebeurt zie ik het somber in. En stopt het waarschijnlijk van de ene dag op de andere.
 • danvoieanne
  De moed niet opgeven en doorgaan is de enige oplossing
  en inderdaad elkaar blijven lezen....knipoog.
  koyaanisqatsi: Klopt, maar we hebben toch een beetje publiek nodig. Als er niemand is om je creatieve hersenspinsels mee te delen is de motivatie weg. Hoe dan ook, de reacties op mijn Open Brief tonen aan dat er nog altijd een hart op WH klopt, al is het dan nog heel zwak. Bedankt.
 • drebddronefish
  Laten we met z'n allen (lees weinigen) wat meer reageren op elkaar, misschien wordt de site dan wat aantrekkelijker. Ik heb me net weer ingeschreven na een afwezigheid van twee jaar, maar ik voel niet echt veel behoefte om hier wat dan ook te doen. Het is hier nogal doods...
  groetjes
  koyaanisqatsi: Bedankt voor de reactie. Even afwachten of Jan zelf reageert. ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 13

Uitstekend: 6 stem(men), 86%
Goed: 1 stem(men), 14%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 7 stem(men)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .